Uutiset 2010

Lapin korkeakoulujen opiskelijat kehittävät uusia ideoita yrityksille

15.1.2010

InnoMaraton on Lapin korkeakoulukonsernin oppilaitosten ja lappilaisten yritysten yhteistyönä toteutettava opintojakso, jonka tavoitteena on auttaa alueen pk-yrityksiä kehittämään uusia liike-toimintamahdollisuuksia.

InnoMaraton on Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun, Rovaniemen ammattikorkeakoulun sekä Lapin yliopiston järjestämä innovointi-kilpailu, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat muodostavat moniosaajatiimejä, jotka tuottavat uusia tuote- ja palveluideoita toimeksiantajina toimiville yrityksille. Yrittäjille InnoMaraton on oiva tilaisuus saada ideoita nuorilta opiskelijoilta.

InnoMaratonissa on mukana kaikkiaan15 yritystä eri puolilta Pohjois-Suomea: Kilpisjärveltä, Kajaanista, Rovaniemeltä, Kemi-Tornion alueelta, Pelkosenniemeltä ja Sodankylästä. Tapahtumaan osallistuminen vaatii yrityksiltä ajallista panostusta sekä halua kehittää uusia ideoita yhdessä opiskelijoiden kanssa. Aikaisemmista tapahtumista tehdyn tutkimuksen mukaan yrittäjät kokivat tapahtuman erittäin myönteisesti.

Tämän vuoden InnoMaraton on järjestyksessään kuudes ja sen startti on maanantaina 18. tammikuuta 2010 Lapin yliopistolla. Tilaisuudessa noin 170 opiskelijaa valmennetaan tulevalle Innomaratonille toimeksiantajien ja ohjaajien toimesta.

Varsinainen työskentely InnoMaratonissa alkaa viikolla 6 Lapin yliopiston tiloissa. Opiskelijat työstävät toimeksiantojaan neljän päivän ajan, jonka päätteeksi raati valitsee voittajan ja palkitsee parhaan idean 1000 euron innovointistipendillä. Finaali pidetään Kemi-Tornion ammattikorkeakoululla 12. helmikuuta. 

Lapin yliopistosta Innomaratonin järjestelyihin osallistuvat muun muassa Seppo Särkkä, Pikka-Maaria Laine, Pertti Aula ja Rauno Rusko. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta järjestelyihin osallistuvat Satu Valli ja Rovaniemen ammattikorkeakoulusta Pirkko Tervonen.

Tarkempia tietoja Innomaratonista nettisivuilla: http://www.innomaraton.fi

LaY/Viestintä/OT