Yliopistoyhteisö
Lapin yliopiston päärakennus ilmasta kuvattuna, taustallaan syksyinen Rovaniemen kaupungin siluetti. Kuva: Ville Rinne.
Kuva: Ville Rinne.

Lapin yliopisto on päivittänyt ympäristöohjelmansa

16.5.2024

Lapin yliopiston ympäristöohjelma linjaa yliopiston ympäristöperiaatteet ja -tavoitteet sekä toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Ohjelma on tehty vuosille 2024–2026.

Ympäristöohjelma kokoaa yhteen Lapin yliopiston ympäristöperiaatteet ja ympäristötavoitteet sekä käytännön toimenpiteet niiden saavuttamiseksi. Lisäksi se sisältää tietoa ympäristöasioiden seurannasta ja raportoinnista sekä vastuunjaosta yliopiston sisällä.

Ympäristöohjelman kautta Lapin yliopisto pyrkii selkeyttämään ympäristöasioiden hallintaa yliopistossa sekä vahvistamaan yliopiston ympäristövastuullista toimintaa. Lapin yliopistolla on ollut ympäristöohjelma vuodesta 1998 lähtien, ja sitä on viime aikoina päivitetty kolmen vuoden välein.

Ympäristötyöryhmän puheenjohtaja, yliopistotutkija Osmo Rätti kertoo, että päivitettyyn ympäristöohjelmaan on sisällytetty nyt joitain uusia toimenpiteitä yliopiston ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi.

– Hiilijalanjälkilaskenta vakiinnutetaan vuosittain tehtäväksi, ja kehitämme myös yliopiston hiilikädenjäljen ja luontojalanjäljen laskenta. Lisäksi päivitetyssä ohjelmassa suositetaan, että ympäristötyön resursointi tulisi varmistaa yliopistossa. Ympäristöasioita pyritään tuomaan esille myös henkilöstön ja opiskelijoiden rekrytoinnissa ja perehdytyksessä, Rätti toteaa.

Ympäristöohjelman päivitys valmisteltiin ja hyväksyttiin Lapin yliopiston ympäristötyöryhmässä. Työryhmä seuraa ja kehittää yliopiston ympäristötyötä ja esittää suosituksia ympäristöllisesti kestävämpään toimintaan yliopistolla.

Päivitetty ympäristöohjelma on julkaistu Lapin yliopiston verkkosivuilla sekä suomeksi että englanniksi.

Tutustu ohjelmaan: www.ulapland.fi/ymparistoohjelma

Lisätietoja:

Ympäristötyöryhmän puheenjohtaja, yliopistotutkija Osmo Rätti, etunimi.sukunimi (at) ulapland.fi