Uutiset 2021
Uutinen, kuvituskuva 2

Lapin yliopisto toiveikkaana syksyyn: kohti kampusta!

26.8.2021

Lapin yliopistossa syyslukukauteen on valmistauduttu positiivisin mielin. Opetusta ja työskentelyä pyritään järjestämään syksyllä entistä enemmän kampuksella niin, että opettajat voivat suunnitella opetuksen järjestämisen opittavan asian kannalta tarkoituksenmukaisimmalla tavalla.

– Tavoitteenamme on avata kampusta porrastetusti siten, että syyslukukauden alussa lähikohtaamisissa korostetaan etenkin ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoita. Toinen vuosikurssi aloitti opintonsa viime syksynä etänä, joten opiskelukavereiden, opettajien ja koko yliopistoyhteisön tapaamiseen ja tutustumiseen on iso tarve, kertoo koulutusvararehtori Satu Uusiautti.

Kohtaamisten mahdollistamiseksi koko yliopistoyhteisön toiminta on tärkeää: koronaohjeiden noudattaminen väsyttää jo monia, mutta vastuullista toimintaa tarvitaan edelleen niin yliopistolla kuin vapaa-ajalla. Yhteinen ponnistelu turvaa mahdollisuudet lähiopetukseen ja -työskentelyyn.

– Tarkoituksenamme on, että lokakuussa toisen periodin alkaessa pääsisimme jo palaamaan mahdollisimman hyvin normaaliin lähiopetukseen kaikkien vuosikurssien osalta. Tietenkin seuraamme ja noudatamme huolellisesti valtakunnallisten ja paikallisten viranomaisten ohjeita, sanoo rehtori Antti Syväjärvi.

On tärkeää muistaa, että
• Yliopiston tiloissa on vahva maskisuositus
• Älä tule oireisena yliopiston tiloihin tai tapaa ihmisiä, vaan hakeudu koronatestiin ja odota tuloksia kotona
• Yliopisto suosittelee koronarokotuksen ottamista kaikille työntekijöilleen ja opiskelijoilleen. Rovaniemellä rokotteen voivat saada myös ulkopaikkakuntalaiset, jotka oleskelevat kaupungissa opiskelun tai muun syyn vuoksi pitkäkestoisesti (yli 5 kuukautta). Lisätiedot ja ajanvarausohjeet kaupungin verkkosivuilta.
• Koronan leviämistä torjuvat toimintaohjeet koskevat myös rokotettuja.

Yliopiston koronaohjeet: ulapland.fi/korona

Lisätiedot:

Rehtori Antti Syväjärvi
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi
p. 0400 606 244

Koulutusvararehtori Satu Uusiautti
satu.uusiautti(at)ulapland.fi
p. 040 484 4150