• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
29.8.2006

Lapin yliopisto tutkimaan kehitysyhteistyöpolitiikan tietoyhteiskuntalinjauksia

Lapin yliopisto ja ulkoasiainministeriö ovat tehneet sopimuksen tilaustutkimuksesta, jossa kartoitetaan suomalaisia ja eurooppalaisia tietoyhteiskuntaan liittyviä kehitysyhteistyöpolitiikan linjauksia.

BENEDICT-tutkimuksessa kartoitetaan Geneven ja Tunisin tietoyhteiskuntahuippukokouksen (WSIS) päätösasiakirjojen toteuttamista ja yhdenmukaisuutta Suomen, EU:n ja kolmen muun EU-maan kehitysyhteistyöpolitiikassa. Tarkastelun keskiössä ovat mm. tietoyhteiskuntaan liittyvien päätösten yhdenmukaisuus ja erilaisuus ko. maiden politiikkalinjauksissa ja strategioissa.

BENEDICT-tutkimuksen tuloksena saadaan uutta tietoa erityisesti WSIS-kokouksen päätösten ja suositusten toimeenpanosta EU:n ja jäsenvaltioiden kehitysyhteistyöpolitiikassa. Johtopäätöksiä voidaan käyttää tehtäessä suosituksia EU:n ja sen jäsenvaltioiden, erityisesti Suomen, kehitysyhteistyöpolitiikkaan.

Tutkimuksen toteuttaa kansainvälinen tutkijaryhmä, jota johtaa tutkimusjohtaja Leo Pekkala Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan mediapedagogiikkakeskuksesta. Tilaustutkimuksen budjetti on 100 000 euroa ja tutkimus valmistuu helmikuussa 2007.

Lisätietoja:
Tutkimusjohtaja Leo Pekkala
Etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Puhelin   040 553 7955

Dr. William Johnston
Manchester Metropolitan University
United Kingdom
Tel. +44 161 247 3025
E-mail: B.Johnston@mmu.ac.uk

LaY/Viestintä/OT

 

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK