Uutiset 2021
Uutinen, kuvituskuva 2

Lapin yliopisto valmistautuu auditointiin

3.9.2021

Lapin yliopiston auditointi toteutetaan 1.–2.12.2021 kaksipäiväisenä vierailuna. Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) tekemässä auditoinnissa arvioidaan yliopiston laatujärjestelmän toimivuutta ja vaikuttavuutta.

Audtitoinnissa tarkastelun kohteena ovat ne menettelytavat, joilla yliopisto pitää yllä ja kehittää toimintansa laatua. Yliopiston laadunhallinnan dokumentaatio on yhtenäistetty ja keskitetty uuteen digitaaliseen ympäristöön (laatuwikiin), johon on kuvattu yliopiston ydintoimintojen ja palveluiden laadunhallinta.

Laatutyöstä on tehty kevään 2021 aikana Laatuporinat 2021 -podcastsarja, jossa käsitellään monipuolisesti Lapin yliopiston laatutyötä, laadunhallintaa sekä auditointiin valmistautumista.

Yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille pidetään Laatuwebinaari ti 14.9 klo 9.00–11.00. Webinaarissa käsitellään tulevaa auditointia, siihen valmistautumista sekä yliopiston laatutyötä ja uudistettua laadunhallinnan dokumentaatiota. (Linkki tilaisuuteen)

Auditoinnin tiedotus- ja keskustelutilaisuus pidetään yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille to 4.11.2021 klo 12.00–14.00 etäyhteyksin. Tilaisuudessa mukana ovat mm. auditointiryhmän puheenjohtaja OTT Tapio Määttä Itä-Suomen yliopistosta ja auditoinnin projektipäällikkö, arviointiasiantuntija Mira Huusko Karvista. (Linkki tilaisuuteen)

Henkilöstö saa osallistumislinkit tilaisuuksiin kalenterikutsun mukana, ja opiskelijoille osallistumislinkit toimitetaan Tuudon kautta.

Lisätietoja:

Lapin yliopiston laatupäällikkö Hanna Marttiini
hanna.marttiini(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston koulutusvararehtori Satu Uusiautti
satu.uusiautti(at)ulapland.fi