• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
16.8.2006

Lapin yliopistolle ja Rovaniemen ammattikorkeakoululle yhteinen opintopsykologi

Psykologian maisteri Sirpaliisa Euramaa on maassamme ensimmäinen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteinen opintopsykologi, joka tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjauspalvelua.

Elokuun alussa työnsä aloittaneen opintopsykologi Sirpaliisa Euramaan vastaanotolle voivat hakeutua opiskelijat, jotka haluavat kehittää opiskelutaitojaan, ratkoa opiskelun solmuja tai selvitellä muita oppimiseen tai omaan hyvinvointiin liittyviä asioita. Opintopsykologin kanssa voi esimerkiksi pohtia tavoitteita ja motivaatiota, käsitellä tenttipulmia, ajankäyttöä ja kirjoittamisprosessissa ilmeneviä vaikeuksia. Osana opintopsykologin palveluita tullaan tarjoamaan myös opiskelua tukevia ryhmiä- ja kursseja. 

– Psyykkisen hyvinvoinnin pulmissa opiskelijoita palvelee yliopistolla Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, kun taas ammattikorkeakoulussa opintopsykologi tukee myös elämän solmuissa ja ohjaa tarvittaessa muiden mielenterveyspalveluiden piiriin. Opintopsykologi toimii korkeakouluopiskelijoiden ohjauksen ja terveydenhuollon mielenterveyspalveluiden välimaastossa, Sirpaliisa Euramaa sanoo.

Pidemmällä tähtäimellä opintopsykologin työssä karttuva tietämys hyödyttää opiskelijoiden ohjausjärjestelmän ja opetuksen kehittämistä kokonaisuutena.

Ensimmäisen kerran opintopsykologipalveluja tarjottiin maassamme Helsingin yliopistossa 1999.

– Hyvien kokemusten myötä toiminta on laajentunut, mutta vielä on monia korkeakouluja, joista palvelu puuttuu. Ensi vuoden alusta on suunnitteilla käynnistää opetusministeriön rahoittama kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on opintopsykologian levittäminen ja kehittäminen Suomessa. On hienoa, että Rovaniemen korkeakouluopiskelijoille palvelu on käynnistynyt jo nyt, Euramaa sanoo.

Sirpaliisa Euramaa
Sirpaliisa Euramaa valmistui psykologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 2003. Hän on toiminut opetustehtävissä Helsingin yliopistossa ja Laurean ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän on ollut päätoiminen psykologian opettaja Ressun lukiossa Helsingissä. Lapin yliopistoon hän on tutustunut opettajan pedagogisten opintojen myötä viime syksystä lähtien. Opetustyön ohella Euramaa on ollut Suomen psykologisen seuran hallituksen tieteellinen sihteeri 1999–2003, osallistunut yliopiston valintakoesuunnittelutyöhön ja arviointiin sekä toiminut psykologina psykiatrisessa sairaalassa. Rovaniemeläinen hän on ollut syksystä 2005. Tänne hänet toi pohjoisen ilmapiiri, luonto ja hyvät ulkoharrastusmahdollisuudet.

Lisätietoja:
Opintopsykologi Sirpaliisa Euramaa 0400 235 661
LY:n opintoasiain päällikkö Sirkka-Liisa Laine 016 341 2253
RAMK:n opetustoiminnan kehitysjohtaja Outi Hyry-Honka 040 547 5233

LaY/Viestintä/OT

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK