Uutiset 2002
 

Lapin yliopiston Arktis-tutkijakouluun valittiin opiskelijat

20.12.2002

Arktis -tutkijakoulun johtoryhmä on valinnut tutkijakouluun 5 opiskelijaa opetusministeriön rahoituksella sekä 15 opiskelijaa, jotka saavat tutkijakoulun statuksen.

Uusi monitieteinen Arktis -tutkijakoulu aloittaa toimintansa Lapin yliopistossa vuonna 2003. Tutkijakoulun teemana on modernin kehityksen ja globaalimuutoksen yhteiskunnalliset ja ympäristövaikutukset arktisella alueella. Koulun tieteenaloja ovat ympäristöpolitiikka, -talous ja -oikeus, kulttuurien tutkimus, ympäristösosiologia, biologia, ekologia sekä kulttuuri- ja talousmaantiede.

Tutkijakoulun jatko-opiskelijoiksi valittiin Paulo Susiluoto, Tanja Tirronen, Sanna Hirvonen, Raino-Lars Albert ja Heidi Kitti. Valitut saavat opinnoilleen opetusministeriön rahoituksen 2-4 vuodeksi

Jatko-opiskelijoiksi, jotka saavat tutkijakoulun statuksen valittiin Ulla Aikio-Puoskari, Mika Flöjt, Scott Forrest, Lydia Heikkilä, Leena Heinämäki, Zoe Kettlewell, Ari Laakso, Pigga Lauhamaa, Tuula-Maija Magga-Hetta, Anna Nikk, Harri Norberg, Hilkka Oksala, Pirita Oksanen, Virve Väisänen ja Romuald Wera. Valitut saavat Arktis -tutkijakoulun statuksen, mutta heidän väitöskirjojensa rahoitus tulee muualta kuin opetusministeriöstä.

Tutkijakoulun vastuullisena vetäjä toimii Lapin yliopiston Arktinen keskus. Yhteistyöyliopistoja ovat Oulun, Helsingin ja Tampereen yliopisto. Koulua johtaa professori Paula Kankaanpää ja koordinaattorina toimii FT, erikoistutkija Päivi Soppela.

LaY/Viestintä/ot