• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Ympäristö
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Lapin yliopiston kestävän kehityksen nettisivut on julkaistu

26.4.2018

Lapin yliopiston kestävän kehityksen toimintaa käsittelevä verkkosivu on julkaistu. Sivuilla voit tutustua yliopistomme toimintaan ekologisen kestävyyden tukemiseksi osana ympäristöjärjestö WWF:n Green Office -verkostoa.

Pääkampukselle on myönnetty viime vuonna käyttöoikeus Green Office -merkkiin, jolla viestimme, että käytössämme on WWF:n määrittelemät kriteerit täyttävä ympäristöjärjestelmä.

Nettisivuilta löydät pääkampuksen Green Office -toiminnan tueksi laaditun kolmivuotisen Lapin yliopiston ympäristöohjelman, joka sisältää ympäristöperiaatteet sekä konkreettiset tavoitteet ja toimenpiteet niiden saavuttamiseksi. Sivuille on myös koottu ohjeita ja oppaita, joiden avulla jokainen voi helposti arjen valinnoillaan vaikuttaa ympäristökuormituksen hillitsemiseen.

Ympäristöohjelman yksi keskeisimmistä tavoitteista on vähentää kampuksella syntyvän polttokelpoisen ja kaatopaikalle loppusijoitettavan jätteen vuotuista määrää 5 % vuoteen 2020 mennessä. Lajittelumahdollisuuksia kehittämällä olemme ensimmäisen vuotemme aikana vähentäneet näiden jätteiden määrää jo 1,5 %. Ympäristövaikutusten pienentämiseen tähtäävä työmme perustuu jatkuvaan parantamiseen.

Yliopistomme ympäristötoimintaa edistää henkilöstöstä, opiskelijoista, palveluntuottajista ja ulkopuolisesta ympäristösuunnittelijasta koostuva Green Office -tiimi. Nettisivujen kautta voit lähettää tiimille kysymyksiä ja kehitysehdotuksia. Palautekanavan kautta voit myös ilmoittautua mukaan yliopistomme ympäristötyöhön.

Green Office -toiminnan lisäksi kestävän kehityksen sivuilla on tuotu esille Lapin yliopiston vahva profiloituminen ympäristökysymysten käsittelyyn sekä tieteen että taiteen kentällä. Yliopistossamme toteutettavassa tutkimuksessa korostuvat usein globaalit ympäristöhuolen teemat erityisesti pohjoisessa toimintaympäristössä. Erilaisia ympäristöteemoja käsitellään myös useissa eri oppiaineissa ja opintokokonaisuuksissa.

Lisätietoja:
www.ulapland.fi/kestavakehitys
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK