Uutiset 2003
 

Lapin yliopiston opiskelijat voittivat Sanomalehtien Liiton suunnittelukilpailun

20.11.2003

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat Hannu Kyyriäinen ja Mikko Paldanius ovat voittaneet Sanomalehtien liiton järjestämän Parempi sanomalehti-ilmoitus -suunnittelukilpailun.

Parempi sanomalehti-ilmoitus -suunnittelukilpailu järjestettiin kolmannen kerran. Kilpailun tarkoituksena on lisätä nuorten kiinnostusta sanomalehtiä ja sanomalehti-ilmoituksia kohtaan. Kaupallisen alan, viestintäalan ja painoalan päätoimisille opiskelijoille tarkoitettuun kilpailuun lähetettiin tänä vuonna 370 työtä.  

Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella nelivärinen ilmoitus kuvitteellisesta tuotemerkistä Väkevä Karju-salmiakki. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa opiskelevien Hannu Kyyriäisen ja Mikko Paldaniuksen voittaneessa työssä oli tuomariston mukaan tehokas valokuva sekakuoro Huutajista. Tuomaristo piti kuvaan liitettyä lauseketta" Ammattilaisen valinta" hyvänä ja tehokkaana.

Hannu Kyyriäinen opiskelee Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa kolmatta vuotta graafista suunnittelua ja Mikko Paldanius viidettä vuotta teollista muotoilua. Ilmoituksessa olevan valokuvan he saivat käyttöönsä Huutajilta, valokuvan on ottanut Jaani Föhr.

Kilpailussa palkittiin voittaneen työn lisäksi yhdeksän muuta työtä. Työt olivat tuomariston mukaan paljon parempia kuin viime vuonna ja syyksi arveltiin viimevuotista helpompi ja kiinnostavampi aihe.

Tuomaristoon kuuluivat mediamarkkinoinnin johtaja Juha-Petri Loimovuori, Aamulehti, päätoimittaja Reetta Meriläinen, Helsingin Sanomat, yhteyspäällikkö Anne Santamäki, SOK, hallituksen puheenjohtaja Unto Paltemaa ja copywriter Erkko Mannila mainostoimisto TBWA\PHS:stä. Sanomalehtien Liittoa edustivat yhteyspäällikkö Pirjo-Riitta Puro ja tutkimus- ja markkinointipäällikkö Sirpa Saarikivi.

Lisätietoja:

Hannu Kyyriäinen
Puhelin 050 - 362 5359, sähköposti hkyyriai@ulapland.fi
Mikko Paldanius
Puhelin 040 - 580 1132, sähköposti mjpaldan@ulapland.fi

LaY/Viestintä/ot