Uutiset 2011
13.10.2011

Lapin yliopiston opiskelijoiden elokuva Helsingin elokuvafestivaaleilla

Lapin yliopiston opiskelijoiden lyhytelokuva Pieni TV‐Puoti on valittu Helsingin elokuvafestivaalien oppilaitosten kilpailusarjaan. Elokuva kertoo pienen TV-Puodin arkirutiineista.

Festivaalit järjestetään Helsingissä 8.–12. marraskuuta 2011. Kaikkiaan elokuvafestivaalien karsintaan lähetettiin 243 elokuvaa.

Pieni TV‐Puoti -elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Kai Tuomola. Elokuvan päärooleissa ovat Lapin yliopiston opiskelijat Jarkko Kumpulainen, Jussi Jokinen ja Niko Väistö. Lisäksi työryhmässä ovat olleet mukana Lapin yliopiston opiskelijat Mauri Lähdesmäki, Mikko Vähätalo, Atso Akujärvi, Kimmo Parviainen ja Aki Nyyssönen.

Pieni TV‐Puoti -elokuva on toteutettu vuonna 2011 osana Uneton48-lyhytelokuvakilpailua, jossa kilpailijoiden tehtävänä oli tehdä elokuva 48 tunnissa arvottujen lajityyppien ja elementtien mukaan. Lapin yliopiston opiskelijoiden genreksi kilpailussa arvottiin ”salattu henkilöllisyys”. Elokuva kuvattiin Rovaniemen ympäristössä toukokuussa 2011. Elokuvan tuotantoyhtiönä toimi Lumimiesfilmi.

Pieni TV‐puoti esitetään marraskuussa myös Arktista Vimmaa festivaaleilla Rovaniemellä.

Lisätietoja:
Kai Tuomola
kai(at)lumimiesfilmi.com
p. 040 592 4337
www.lumimiesfilmi.com  
Helsingin lyhytelokuvafestivaalit

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK