Uutiset 2010

Lapin yliopiston professori kutsuttiin huippututkijoiden klubiin

4.11.2010

Tammikuussa oikeuskulttuurin ja oikeuslingvistiikan professorina Lapin yliopistossa aloittava Jaakko Husa on kutsuttu jäseneksi arvovaltaiseen Tampere Klubiin

Kyseessä on kansainvälinen klubi (http://tampereclub.org/), joka on yhteiskuntatieteiden, talouden, politiikan ja filosofian huippututkijoiden ja -vaikuttajien yhteiskunnallisiin kysymyksiin keskittyvä foorumi.

Klubi kokoaa vuosittain Tampereelle jäseniään keskustelemaan demokratiasta ja siihen kohdistuvista globaaleista haasteista. Klubin kokoukset ovat suljettuja, mutta klubi on viime vuosina järjestänyt tapaamistensa yhteydessä laajemmalle joukolle tarkoitettuja tieteellisiä kutsuseminaareja. Kokousten yhteydessä järjestetään myös yleisölle avoin Tampere-luento, jonka piti tänä vuonna eduskunnan puhemies Sauli Niinistö.

Klubiin kuuluu noin neljäkymmentä kutsuttua jäsentä, joiden joukossa on muun muassa neljä nobelistia. Klubiin kuuluu myös tunnettuja oikeustieteilijöitä kuten Robert Alexy ja Ronald Dworkin. Klubin pääsihteerinä on toiminut vuodesta 2001 alkaen emeritusprofessori Aulis Aarnio, joka on myös Lapin yliopiston kunniatohtori. Klubin presidenttinä toimii oikeusfilosofi Ernesto Garzón Valdés ja varapresidenttinä rationaalisen valinnan teorian huippututkija Geoffrey Brennan.

Professori Husa pyrkii tulevaisuudessa edistämään Lapin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ja Tampere Klubin välistä yhteistyötä.

Lisätietoja:
jaakko.husa(at)uef.fi
Puhelin 050 407 3634