• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2011
15.6.2011

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tilat korjataan

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan liimatut lattiapinnoitteet vaihdetaan niiden aiheuttamien sisäilmahaittojen vuoksi.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa on esiintynyt epäilyjä sisäilmahaitasta. Ensimmäiset epäilyä vahvistavat tutkimustulokset saatiin syksyllä 2010. Tänä kesänä tutkimustulokset ovat valmistuneet koko rakennuksen osalta. Tulosten perusteella tilojen kaikki liimatut lattiapinnoitteet ovat kemiallisesti vaurioituneita ja aiheuttavat sisäilmahaittaa. Liimattuja lattiapinnoitteita on kaikissa rakennuksen kerroksissa.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tilat sijaitsevat Lapin yliopiston pääkampuksella, nk. F-siivessä, joka otettiin käyttöön vuonna 2006.

Lisätutkimuksilla varmistetaan riittävä korjauslaajuus
Ongelman merkittävyyden vuoksi kiinteistön omistaja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy teettää lisätutkimuksia Vahanen Yhtiöillä saadakseen luotettavaa tietoa korjaustöiden suunnittelun pohjaksi.

Lisätutkimusten kautta ei haluta pienentää korjattavaa aluetta, vaan päinvastoin selvittää kaikki ongelmatilat. Yhteisenä tahtotilana on korjata kaikki ongelmatilat, sillä osittainen korjaus, joka jouduttaisiin parin vuoden kuluttua uusimaan, on kaikista kalleinta – erityisesti henkilöstön näkökulmasta.

F-siiven henkilöstölle on aloitettu tällä viikolla myös Työterveyslaitoksen sisäilmastokysely (Örebro-kysely). Henkilöstön toivotaan vastaavan kyselyyn, jotta saadaan kattavat tiedot korjauksen pohjaksi. Tilojen korjausten ja tiloihin takaisin muuton jälkeen kysely uusitaan, jotta voidaan varmistaa oireilun poistuminen.

Henkilöstö ja opetus siirtyvät toisiin tiloihin korjausten ajaksi
Työterveyslääkärin lausunnon perusteella ”kyseisiä tiloja ei tarvitse asettaa käyttökieltoon terveydellisten seikkojen perusteella, mutta korjaustoimenpiteet on syytä tehdä mahdollisimman nopeasti”.

Tiloja, joihin F-siiven työntekijät ja opetus voivat siirtyä korjausten ajaksi, on alettu jo selvittää, jotta korjaustyöt voidaan aloittaa mahdollisimman nopeasti. Väistötilat tarvitaan kaikille F-siiven työntekijöille ja opetukselle. Todennäköisesti jo alkusyksyn aikana saadaan ensimmäiset väistötilat käyttöön ja korjaustyöt päästään aloittamaan.

Mahdollisuus uudistaa tiloja
Tilanteessa voidaan nähdä myös mahdollisuuksia. Tiedekunnan tiloja voidaan uudistaa paremmin tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Lapin yliopisto ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy pitävät sisäilmaongelmien ratkaisemista välttämättömänä. Korkeatasoinen opetus ja tutkimus sekä taiteellinen toiminta edellyttävät turvalliset ja toimivat tilat.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy omistaa, rakennuttaa ja vuokraa tiloja yliopistojen ja korkeakoulujen tarpeisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kiinteistöalan tutkimus- ja kehityshankkeet ovat vahvasti läsnä toiminnassamme ja olemme mukana kehittämässä kampusalueita kokonaisuuksina. Tavoitteena on kehittää innovatiivisia oppimisympäristöjä, jotka tukevat tutkimustyötä ja opiskelua.

Lisätiedot:
Yliopiston toimintaan ja sen muutoksiin liittyviin kysymyksiin vastaa Lapin yliopiston vararehtori Jukka Mäkelä: jukka.makela (at) ulapland.fi
Sisäilma-asiaan liittyviin kysymyksiin vastaa kiinteistön omistajan edustaja johtava kiinteistönpidon asiantuntija Jarmo Perkiö: jarmo.perkio (at) sykoy.fi
Sisäilmatutkimusraportit ja työterveyslääkärin lausunto
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK