Opiskelu
 
Uutinen, kuvituskuva 3

Lapin yliopiston tohtorikoulutus houkuttelee kansainvälisesti

6.11.2020

Lapin yliopiston tohtorikoulutukseen jätettiin lokakuun haussa yhteensä 73 hakemusta. Hakemuksia tuli kaikille tieteenaloille: oikeustieteet 17 henkilöä, taideala 12 henkilöä, kasvatusala 22 henkilöä ja yhteiskuntatieteiden ala 22 henkilöä. Useat hakijoista olivat kiinnostuneita uudesta, monitieteisestä tohtorikoulutuksen suuntautumisvaihtoehdosta ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa”. Lopulliset valinnat tehdään 1.12.2020 mennessä.

Lapin yliopiston tarjoama tohtorikoulutus kiinnostaa sekä suomalaisia että kansainvälisiä hakijoita. Kolmasosa kaikista hakemuksista saapui ulkomailta. Eniten kansainvälisiä hakijoita oli Venäjältä, toiseksi eniten Italiasta ja Iranista.

– Lapin yliopiston tavoitteena on olla jatkossakin kiinnostava hakukohde tasokkaille kansainvälisille hakijoille, kertoo Lapin yliopiston tutkimusvararehtori Rätti.

Lapin yliopiston neljästä tiedekunnasta – kasvatustieteiden, oikeustieteiden, taiteiden ja yhteiskuntatieteiden – valmistuu vuosittain noin 30 tohtoria. Tohtoriohjelmiin haetaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Seuraava haku on 9.2.–2.3.2021.

Uusi tohtoriohjelma ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa – The Arctic in a Changing World”

Tohtorikoulutettavat voivat valita joko tieteenalalähtöisen tohtoroitumispolun tai monitieteisen, temaattisen tohtoriohjelman. Monitieteinen tohtoriohjelma ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa – The Arctic in a Changing World” sisältää teemoja yliopiston kaikilta tiede- ja taideloilta. Ohjelman mukainen erikoistuminen tapahtuu erillisen 20 opintopisteen temaattisen kokonaisuuden ja tohtorikoulutettavan oman väitöskirjatyön aiheen myötä.

Tohtoriohjelmista valmistutaan taiteen, hallintotieteiden, yhteiskuntatieteiden, oikeustieteiden, kasvatusalan tai filosofian tohtoriksi. Tohtorit työllistyvät opetus- ja tutkimustehtävien lisäksi korkean tason suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, johto- ja esimiestehtäviin tai muihin asiantuntijuustehtäviin.

Hakijoille suunnattu verkkosivu: www.ulapland.fi/tohtorihaku

Lisätietoja:

Osmo Rätti, tutkimusvararehtori, tutkijakoulun johtaja
0400 138804
osmo.ratti(at)ulapland.fi

Jenni Sjöman, suunnittelija, hakija- ja opiskelijapalvelut
040 484 4464
hakijapalvelut(at)ulapland.fi