Uutiset 2021
SDSI_hahmot_web.jpg

Lapin yliopistoon uusi kansainvälinen palvelumuotoilun maisteriohjelma

24.3.2021

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa käynnistyy syksyllä 2021 uusi kansainvälinen palvelumuotoilun maisteriohjelma ”Service Design Strategies and Innovation” (SDSI). Uudessa ohjelmassa palvelumuotoilua tarkastellaan monitieteellisesti muotoilun, johtajuuden, teknologian ja yhteiskuntatieteiden näkökulmasta. Lapin yliopisto ja Art Academy of Latvia myöntävät ohjelmasta valmistuneille kaksoistutkinnon.

– SDSI on tulevaisuuden maisteriohjelma. Valmistuneilla asiantuntijoilla on vahvaa kansainvälistä palvelumuotoiluosaamista. Lisäksi he ovat jo opinnoissaan tottuneet yhdistämään akateemisuuden käytännönläheiseen yritysyhteistyöhön, kertoo Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan palvelumuotoilun professori Satu Miettinen.

Maisteriohjelmassa korostetaan johtamistaitoja. Valmistuneet sijoittuvat yksityisen ja julkisen sektorin johtotehtäviin. He visioivat tulevaisuutta, johtavat muutosprosesseja ja monialaisia tiimejä sekä poistavat esteitä uusien innovaatioiden tieltä.

– Valmistuneille on tiedot ja taidot, joita tarvitaan epävarmaan tulevaisuuteen varautumisessa. He osaavat tunnistaa tarpeita ja ongelmia ja löytää niihin ratkaisut, Miettinen tarkentaa.

Ainutlaatuiset kansainväliset kumppanit

Lapin yliopiston yhteistyökumppaneita SDSI-maisteriohjelmassa ovat Art Academy of Latvia, Stockholm School of Economics in Riga, Estonian Academy of Arts sekä Kuldīgan kunta ja taideresidenssi. Opiskelijat suorittavat opintojaan sekä Rovaniemellä että Latvian Kuldīgassa. Satunnaisia työpajoja voi lisäksi olla Tallinnassa ja Riikassa. Ohjelman opiskelijoilla on pääsy SDSI-kumppaneiden laajoihin resursseihin, kuten protostudioihin, laboratorioihin ja oppimisympäristöihin.

Ensimmäinen opiskelijahaku

Ohjelmassa on parhaillaan käynnissä akkreditointiprosessi. Opiskelijahaun on tarkoitus avautua kesällä 2021. Maisteriohjelmaan valitaan vuosittain alle kolmekymmentä opiskelijaa. Pieni opiskelijamäärä mahdollistaa yksilölliset opintopolut ja henkilökohtaisen ohjauksen. Samalla se luo erinomaiset puitteet opiskelijoille verkostoitumiseen muiden ohjelman opiskelijoiden ja opettajien kanssa.

Huhti-kesäkuussa 2021 järjestetään ohjelmaa esitteleviä seminaareja, joista ensimmäinen pidetään 29. huhtikuuta 2021 klo 16.00. Seminaariin voi osallistua etänä verkon kautta ja siihen ilmoittaudutaan maisteriohjelman nettisivuilla www.sdsi.ma.

Lisätietoja:

Professori Satu Miettinen, p. 040 484 4367

Yliopistotutkija Melanie Sarantou, p. 040 484 4477

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi (at) ulapland.fi