Yliopistoyhteisö
Onko_ajattelu_uhattuna_550x367px.png
Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Lapin yliopistoyhteisön akateeminen tekoälykeskustelu – Onko ajattelu uhattuna?

2.5.2023

Tervetuloa mukaan Lapin yliopistoyhteisön akateemiseen tekoälykeskustelutilaisuuteen 8.5 klo 13.30-16!

Korkeakoulukentällä puhututtaa tällä hetkellä paljon tekoäly (mm. ChatGPT) ja kuinka se tulee muokkaamaan opetusta ja oppimista korkeakouluissa.

Lapin yliopisto järjestää teemaan liittyen koko Lapin yliopistoyhteisölle ja muille kiinnostuneille avoimen akateemisen tekoälykeskustelutilaisuuden. Tilaisuudessa päästään kuulemaan ja keskustelemaan tekoälystä yliopisto-opetuksen sekä erityisesti Lapin yliopiston näkökulmasta.


Tilaisuuden avaa koulutusvararehtori Satu Uusiautti esittelemällä Lapin yliopiston tekoäly koulutuksessa -linjausta. Puheenvuorot kuullaan myös professori Tanja Äärelältä teemalla moninaiset yliopisto-opiskelijat tekoälyn käyttäjinä sekä tieto- ja digipalvelujohtaja Manu Pajuluomalta otsikolla Mikä on ChatGPT?

Puheenvuorojen jälkeen tekoäly-teemasta jatketaan paneelikeskustelussa.

Panelisteina: professori Timo Aarrevaara (YTK), yliopistonlehtori Tomi Knuutila (TTK), yliopisto-opettaja Maria Selin (KIKE) sekä palvelupäällikkö Marko Mehtälä (Digitaalinen tuki ja kehittäminen/Oppimis- ja ohjauspalvelut). Fasilitoijana Ida-Kaisa Teppo.

Tilaisuuden loppuun on varattu aikaa yhteiselle keskustelulle ja yleisökysymyksille.

Tilaisuus järjestetään hybridinä: voit osallistua joko yliopistolla LS2-salissa tai etänä.

Jos saavut seuraamaan tilaisuutta paikan päälle Lapin yliopistolle LS2 -saliin, voit hakea kahvin tai teen ravintola Fellistä (mainitse kassalla ”Tekoäly”).

Tervetuloa mukaan!