Uutiset 2021
Kova luu -näytelmän mainoskuva.

Lapin ylioppilasteatterin näytelmä "Kova luu" nojautuu dosentti Tanja Äärelän väitöskirjaan

3.12.2021

Lapin ylioppilasteatterin uutuusproduktio "Kova luu" yhdistää tiedetta ja taidetta uudella tavalla: näytelmä on dramatisoitu Tanja Äärelän väitöstutkimuksen pohjalta.

Lapin ylioppilasteatteri valmistautuu ensi-iltaan uutuusnäytelmällä "Kova luu". Se kertoo nuoren vangin, Villen, muistoista ja mielenmaisemasta, peruskouluajoista sekä siitä, kuinka vastoinkäymiset ovat johdattaneet hänet vankilaan vain 20-vuotiaana.

Näytelmä perustuu Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan erityispedagogiikan dosentin, yliopistonlehtori Tanja Äärelän väitöstutkimukseen Aika palijon vaikuttaa minkälainen ilime opettajalla on naamalla (2012).

Kyseessä on tiettävästi yksi ensimmäisiä väitoskirjatutkimuksesta dramatisoituja näytelmiä: esitetyt tapahtumat, henkilöt ja dialogit ovat todellista elämää.

– Väitöskirjatutkimuksesta dramatisoitu näytelmä on uudenlainen ja kiinnostava tieteen ja taiteen yhdistävä produktio, toteaa professori (emerita) Kaarina Määttä.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Tiinaliisa Multamäki. Työtä ovat tukeneet SKR:n Lapin rahasto ja Niilo Helanderin rahasto sekä Taike.

Esitykset Kulttuuritalo Wiljamilla: 3.-4.12, 7.-9.12. ja 14.-15.12. klo 19. Käytössä on koronapassi.

Tutustu näytelmään tarkemmin Lapin ylioppilasteatterin sivuilla.

KovaLuu_esityskuva_web.png
Kuvassa Patrik Törhönen (nuori Ville) sekä Elina Heikkinen (opettaja). Kuvaaja Oona Herranen.

Lisätietoja:

Tanja Äärelä
tanja.aarela(at)ulapland.fi

Tiinaliisa Multamäki
louhistiina(at)gmail.com