Uutiset 2007
 

Lappilaista osaamista Frankfurtissa

11.12.2007

Lapin yliopiston tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijat osallistuvat Frankfurtin Heimtextil-messuille tammikuussa 2008. Messut ovat yksi suurimmista sisustusalan tapahtumista Euroopassa.

Vuoden 2008 Heimtextil-messujen mottona on: tyyli on enemmän kuin pelkkä asenne. Tyylikkääseen sisustamiseen tarvitaan siis tietoa ja taitoa sekä uusia ideoita, joita Heimtextil-tapahtuma ja sen lähes 3000 kansainvälistä näytteilleasettajaa tarjoavat. Messut järjestetään Frankfurtissa 9.–12. tammikuuta 2008.

Lapin yliopiston Tokka Design -työryhmä osallistuu messuille omalla osastollaan Atelier & Design -hallissa, jossa myydään työryhmän suunnittelemia painokangaskuoseja. Opiskelijat hakevat tapahtumasta kokemusta ammattimaisesta toiminnasta kansainvälisillä messuilla ja mahdollisuutta esitellä omaa suunnitteluosaamistaan.

– Lapin yliopisto sijaitsee kaukana tekstiilialan valtamarkkinoista, joten on erityisen tärkeätä, että myös meidän opiskelijat saavat jo opiskeluaikanaan mahdollisuuden luoda kansainvälisiä kontakteja ja työllistyä tulevaisuudessa Euroopan tekstiiliteollisuuteen, Hanna Luotola sanoo.  

Tokka Design -työryhmä aloitti messuvalmistelut noin vuosi sitten. Ryhmä on suunnitellut painokangaskuoseja siitä lähtien. Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet neljä vuodenaikaa, pohjoinen luonto ja alueen kulttuuri. Ne ilmenevät ryhmän töissä ja messuosaston ulkoasussa raikkaalla tavalla.

– Kaamos, keskikesän valo ja vuodenajan vaihtelut ovat jättäneet jälkensä töihimme. Oman alueen vaikutus suunnittelutyöhön onkin vahvuutemme ja keino erottautua muista, sanoo Hanna Luotola.

Opiskelijoiden osallistumista messuille on tukenut Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelukeskus.

Lisätietoja ja kuvamateriaalia:
Hanna Luotola
045 675 2334
hanna.luotola(at)tokkadesign.com
www.tokkadesign.com

LaY/Viestintä/OT