Uutiset 2021
Lappset_varainhankinta_lahjoituksen_luovutus_2021.jpg
Lahjoitustilaisuudessa 21.12. olivat mukana Lappsetin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo ja viestintäpäällikkö Irma Kuukasjärvi sekä Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi ja talousjohtaja Matti Honkala. Kuva: Marko Junttila.

Lappset lahjoittaa Lapin yliopistolle 25 000 euroa

22.12.2021

Lappset Group Oy tukee Lapin yliopiston opetus- ja tutkimustoimintaa osallistumalla 25 000 euron lahjoituksella yliopiston varainhankintakampanjaan. Lahjoituksen luovutti Lappsetin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo 21. joulukuuta yliopistolla pidetyssä tilaisuudessa.

Lappset haluaa lahjoituksellaan olla mukana tukemassa Lapin yliopiston kehittymistä ja yliopistossa tehtävää työtä.

– Tahdomme vahvistaa Lapin elinvoimaisuutta niin yritysten kuin julkisen sektorinkin näkökulmasta, ja tässä työssä Lapin yliopistolla on merkittävä rooli. Yritystoiminnalle on tärkeää, että oikeustieteen opetus on korkeatasoista ja että taiteiden tiedekunta kouluttaa muotoilun osaajia. Laadukas opettajankoulutus puolestaan on olennaista koko yhteiskunnalle ja sen kehittymiselle. Lapin yliopiston erityisasema arktisuudessa ja arktisten teemojen tutkimuksessa on meille tärkeää, kertoo Johanna Ikäheimo.

Lappset Group on lappilainen perheomisteinen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, teemoitettuja aktiviteettipuistoja, puisto- ja kadunkalusteita sekä tarjoaa ratkaisuja urheilu- ja liikunta-alueille. Lappset ja Lapin yliopisto ovat tehneet vuosien varrella monipuolisesti yhteistyötä esimerkiksi tutkimus- ja tuotekehityshankkeissa, erilaisissa opinnäytetöissä, työharjoitteluissa sekä tuote- ja muotoiluprojekteissa. Johanna Ikäheimo on Lapin korkeakoulujen neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Lapin yliopiston kunniatohtori yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta.

– Varainhankintakampanjaamme tulevat lahjoitukset auttavat meitä kehittämään yliopiston opetusta ja tieteellistä ja taiteellista toimintaa monipuolisesti. Olemme kiitollisia Lappsetin lahjoituksesta ja hyvästä yhteistyöstä, kiteyttää Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi.


Lapin yliopiston varainhankintakampanjassa kerätään rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan sekä ylläpidetään ja rakennetaan toimijakumppanuuksia. Valtio vastaa yliopistojen perusrahoituksesta, mutta valtion rahoitus ei yksistään mahdollista opetuksen kehittämistä, laaja-alaista tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Valtio edellyttää, että yliopisto hankkii aktiivisesti rahoitusta ja kannustaa vastinrahalla yliopistoa lahjoitusten keräämiseen. Jokainen lahjoitettu yksityinen euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Varainhankintakampanja on käynnissä 30.6.2022 saakka.

Lisätietoja varainhankinnasta on luettavissa Lapin yliopiston verkkosivuilta.


Lisätiedot:

Johanna Ikäheimo
Hallituksen puheenjohtaja, Lappset Group Oy
040 481 4543, yhteydenotot Irma Kuukasjärven kautta
johanna.ikaheimo(at)lappset.com

Antti Syväjärvi
Rehtori, Lapin yliopisto
040 060 6244
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi

Matti Honkala
Talousjohtaja, Lapin yliopisto
040 487 1016
matti.honkala(at)ulapland.fi