Uutiset 2004
 

Lapset, nuoret ja opiskelijat mukana rakentamassa the Snow Show’ta

3.2.2004

Lapissa avaa viikon kuluttua huipputason kansainvälinen taidenäyttely The Snow Show. Lumi- ja jäätapahtumassa on mukana mm. yliopiston opiskelijoita runsain joukoin.

Rovaniemelle ja Kemiin parhaillaan nousevien, lumen ja jään ehdoilla toteutettavien, suurikokoisten teosten suunnittelijoina on sellaisia arkkitehtejä ja taiteilijoita kuten Tadao Ando, Juhani Pallasmaa, Zaha Hadid, Anish Kapoor, Yoko Ono ja Rachel Whiteread.

Maailman huipputaiteilijoiden ja -arkkitehtien ohella myös paikalliset lapset ja nuoret ovat osallistuneet tapahtuman toteuttamiseen. Lapin yliopiston, Rovaniemen ammattikorkeakoulun ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun EU-rahoitteinen yhteistyöhanke on kouluttanut viimeisen vuoden kuluessa opettajia ja opiskelijoita talvitaideprojektien toteuttamiseen.

The Snow Show talvitaiteen koulutusprojektissa  on mukana kymmeniä kouluja, joissa on suunniteltu omille koulupihoille lumi- ja jääteoksia. Projektin kouluttamien ohjaajien johdolla on syntynyt koulujen omista lähtökodista sekä paikallisista teemoista ja tarinoista aihemaailmansa saaneita lumiteoksia. Kouluprojekteista ensimmäisten joukossa valmistui Ounasrinteen koululle teos, jonka avajaisia vietettiin maanantaina 2. helmikuuta.

Koulutusprojekti on lisäksi toteuttanut eri oppilaitosten yhteistyönä LUMEMME- teoksen Rovaniemelle Konttisen rantaan, Kemijoen kaupunginpuoleiselle rannalle vastapäätä The Snow Show aluetta. Teoksen valmistamiseen on osallistunut eri ikäisiä lapsia ja nuoria Ounasrinteen, Rantavitikan ja Rovaniemen Kuvataidekouluilta, Lapin yliopistoon tulleita vaihto-opiskelijoita sekä Lapin Urheiluopiston liikunnan opiskelijoita. Lumemme –teoksen avajaiset pidetään Konttisen rannassa perjantaina 6.2.2004 klo 18.00.
Lumi- ja jäärakentamisen koulutushankkeen osana toteutetaan The Snow Show-kulttuuriprojektiin liittyvän kansainvälisen arkkitehtuuri- ja taideopiskelijoiden kilpailun voittajatyöt Rovaniemelle ja Kemiin. Kilpailun järjestäjinä ovat toimineet Oulun yliopiston arkkitehtuuriosasto ja Kuvataideakatemia Helsingissä. Rovaniemen opiskelijateoksen ovat suunnitelleet Halldor Ulfarsson Islannista ja Pernille Louise Klausen Tanskasta. 

The Snow Show –alueelle rakennettavat teokset ovat yleisön nähtävissä 12.2.-31.3.2004 klo 10.00 – 22.00 (säävarauksella). Lasten ja nuorten tekemiin teoksiin voi tutustua koulujen pihoilla sekä Konttisen rannassa niin kauan kuin teokset säilyvät ehjinä.
 
Lisätietoja The Snow Show-talvitaiteen koulutushankkeesta:Susanna Vuorjoki, puh. 016-341 3327, susanna.vuorjoki@ulapland.fi

Lisätietoja The Snow Show-näyttelystä: Tuula Yrjölä, puh. 040 739 4613, 
www.theshowshow.net
info@thesnowshow.net

- - -
LaY/Viestintä/ihk