shepherd_550px.jpg
Lasse Paldanius: Yksityiskohta teoksesta Shepherd. 2016. Digitaalinen maalaus, Photoshop ja Wacom Cintiq. Teoksen koko 70 x 100 cm.

Lasse Paldaniuksen digitaalisen taiteen näyttely Helsingissä heinäkuussa

27.6.2017

Lapin yliopiston näyttelytiedottajan Lasse Paldaniuksen The Crosspunk Wanderer -taidenäyttely on nähtävillä Helsingissä Pasilan kirjaston kesänäyttelynä heinäkuun ajan. Näyttely on keväästä 2015 lähtien ollut esillä muun muassa Kuopiossa, Varkaudessa, Savonlinnassa ja Jyväskylässä sekä pariinkin otteeseen taiteiden tiedekuntamme gallerioissa Rovaniemellä.

Taiteilijan mielikuvituksellisissa töissä on vaikutteita tieteisfiktion alalajeista steampunkista, kyberpunkista ja dystopiasta sekä visuaalisia viittauksia kristilliseen symboliikkaan, saamelaiseen tarustoon, villin lännen romantiikkaan, okkultismiin, mystiikkaan, keskiaikaan ja muihin historiallisiin aikakausiin. Teokset ovat kuvia kyborgeista, roboteista ja erilaisista vaeltajista tieteisfantasioiden sisällä. Isokokoisiksi taidejulisteiksi tulostetut teokset tarjoavat yksityiskohtaista silmänruokaa ja kuvista voi löytää kerta toisensa jälkeen uusia visuaalisia viittaussuhteita.

Lasse Paldanius (s. 1981) on pääkaupunkiseudulla varttunut, mutta nykyisin Rovaniemellä asuva graafinen suunnittelija, journalisti ja taiteilija. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopiston graafisen suunnittelun koulutusohjelmasta keväällä 2016. Hän työskentelee freelancer-graafikkona ja viestinnän suunnittelijana erilaisissa projekteissa ja hankkeissa muun muassa Lapin aluebrändäyksen parissa, Lapin yliopiston näyttelytiedottajana sekä tekee omia taiteellisia projekteja aina ehdittyään. Hän valmistelee myös graafisen suunnittelun alaan lukeutuvaa väitöskirjaa Lapin yliopiston taiteiden tiedekuntaan.

Paldaniuksen The Crosspunk Wanderer -taideprojektin viimeisimpiä käänteitä voi seurata projektin Facebook-sivuilla: www.facebook.com/crosspunkwanderer

crosspunk_rotko_550px.jpg
Ensimmäinen Crosspunk Wanderer -näyttely toukokuussa 2015 taiteiden tiedekunnan Kajo 1 -galleriassa Rotkolla, Siljotie 1, Rovaniemi.


Lasse Paldanius:
The Crosspunk Wanderer – Digitaalisia maalauksia
Pasilan kirjaston Galleria 3. – 28.7.2017

Kellosilta 9, Helsinki
Avoinna: ma–to klo 9–20.00, pe klo 9–18, la–su suljettu.

Lisätietoja:
Lasse Paldanius
+358 44 928 4100
lasse.paldanius(at)gmail.com
www.lassepaldanius.com