Uutiset 2002
 

Leif Rantalan kokoelma avoinna yleisölle

21.11.2002

Saamen kielen ja kulttuurin lehtori Leif Rantala avaa vanhojen esineiden kokoelmansa yleisölle Kasvatustieteen päivien ajaksi 21.-22.11.2002. Kokoelmaan voi tutustua kasvatustieteiden tiedekunnan toisessa kerroksessa.

Lapin yliopiston saamen kielen ja kulttuurin lehtori Leif Rantala on kerännyt Kuolan saamelaisten käsitöitä ja vanhoja käyttöesineitä vuodesta 1983 lähtien. Kokoelma sisältää jo useita satoja esineitä tuhannen vuoden ajalta. Kuvassa Leif Rantala esittelee vanhaa naisen korua, joka kaupattiin hänelle kadulla 150 markalla Venäjällä. Museoviraston tekemien selvitysten mukaan koru on peräisin 900-luvulta ja se oli aikanaan kominaisen käyttämä koru.  

Leif Rantalan kokoelmassa on siis useita satoja esineitä tuhannen vuoden ajalta. Kokoelmaan ja niiden hankintaan liittyviin tarinoihin voi tutustua kahden päivän ajan Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan toisessa kerroksessa, Yliopistonkatu 8, jossa Leif Rantala esittelee kokoelmaansa. Lisäksi osa esineistä on esillä yliopiston kirjaston näyttelytilassa.

LaY/Viestintä/ot