• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2007
30.1.2007

Leikilliset oppimisympäristöt

Lapin yliopiston mediapedagogiikkakeskuksessa on käynnistynyt uusi InnoPlay -projekti, jossa tutkitaan tulevaisuuden oppimisympäristöjä sekä kehitetään uusia suunnitelmia, käytäntöjä, prosesseja ja malleja tulevaisuuden koulua varten.

InnoPlay – Innovatiiviset leikilliset oppimisympäristöt -projekti jatkaa Lapin yliopiston Let’s Play ja PlayIT -projekteissa (2003–2006) tehtyä tutkimustyötä. Projektissa tutkitaan oppimista tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävillä leikkikentillä. Oppimista tarkastellaan seuraavien käsiteparien kautta: formaalinen – informaalinen, fyysinen – virtuaalinen, paikallinen – globaali sekä integroitu – hajautettu.

Projektissa kehitetään pedagogisia malleja esi- ja perusopetukseen sekä koulun ulkopuolisiin, ns. leikillisiin oppimisympäristöihin   ja niitä testataan pitkäkestoisten kokeilujen avulla. Projektin tuloksena syntyy mm. leikillisen oppimisen konsepti ja leikillisiä oppimisympäristöjä käsitteleviä julkaisuja.

InnoPlay -projekti on osa Helsingin teknillisen korkeakoulun koordinoimaa -tutkimushanketta (1.1.2007–30.6.2008).   Muut tutkimuskonsortion projektit ovat Helsingin teknillisen korkeakoulun Arkkitehtiosaston yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun InnoArch,   Tietotekniikan osaston SimLabin InnoServe (koord.) sekä Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen tiedekunnan InnoEdu.

Hanketta rahoittaa TEKES yhdessä kunta- ja yrityspartnereiden kanssa. Tutkimusyhteistyötä tehdään myös amerikkalaisten Stanfordin ja Kalifornian yliopistojen kanssa.

Lisätietoja:
Tutkimustyön vastuullinen johtaja, professori Heli Ruokamo
Puhelin 040 587 90 90
Sähköposti etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT

 

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK