• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2005
1.4.2005

Levi-Rakennus yliopiston laajennuksen toisen vaiheen urakoitsijaksi

Senaatti-kiinteistöt on valinnut Lapin yliopiston laajennuksen toisen vaiheen rakennusurakoitsijaksi Levi-Rakennus Oy:n Rovaniemeltä. Toisen vaiheen rakennuskustannukset ovat noin 13 miljoonaa euroa ja rakennus työllistää keskimäärin 50-100 työntekijää.

Lapin yliopiston laajennuksen runkourakoitsijan YIT Rakennus Oy:n urakka valmistuu huhtikuun puoleenväliin mennessä. Toisen vaiheen pääurakoitsijaksi Senaatti-kiinteistöt on valinnut Levi-Rakennus Oy:n Rovaniemeltä. Rakennuskohde on Levi-Rakennuksen suurin ja merkittävin käynnissä olevista rakennushankkeista.

Putkiurakoitsijaksi Senaatti-kiinteistöt valitsi Putki-Heikkilä Oy:n Rovaniemeltä, jäähdytysurakoitsijaksi Carrier Oy:n Oulusta, sprinkleriurakoitsijaksi Inststo P Kuoksa Ky:n Helsingistä ja sähköurakoitsijaksi Sortavalan Sähkö Oy:n Rovaniemen toimiston. Rakennuskohde on Sortavalan Sähkön Rovaniemen toimiston suurin hanke tähän mennessä. Päätös ilmanvaihtourakoitsijasta tehdään 7.4.2005.

Toisen vaiheen rakennuskustannukset ilman irtokalustehankintoja ovat verottomana noin 13 miljoonaa euroa. Rakennuksen kokonaiskustannukset ovat noin 21,4 miljoonaa euroa. Rakennus työllistää eri rakennusvaiheissa keskimäärin 50-100 työntekijää.

Toisen vaiheen urakoitsijat aloittavat työt kohteessa viikolla 14 ja rakentavat rakennuksen valmiiksi kesäkuun 2006 loppuun mennessä. Toisen rakennusvaiheen suunnitelmat valmistuivat vuoden 2004 loppuun mennessä ja urakkakilpailut käytiin tammi-helmikuun aikana 2005.

Suunnittelun lähtökohdat 
Rakennuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut mm. opetuksen lähtökohtien ja luonteen huomioiminen, tilojen joustavuus, monikäyttöisyys ja muunneltavuus sekä laajennettavuus. Rakennuksen pohjakerros muodostuu taidekirjastosta, näyttelytiloista ja ravintolasta/kahviosta. Myös esteettömyys on huomioitu rakennuksessa.

Perustietoa 3. rakennusvaiheesta
Tilaaja Senaatti-kiinteistöt
Arkkitehti Arkkitehtitoimisto Juhani Katainen
Rakennuttajakonsultti ISS Proko Oy
Bruttoala 14 755 brm2
Kerrosala 13 050 kem2
Tilavuus
67 062 m3

Lisätietoja:
Rehtori Esko Riepula, puhelin 0400-695 417
Projektipäällikkö Lauri Nurmela, puhelin 040-581 0166
Arkkitehti Juhani Katainen / arkkitehti Erja Erra, puhelin 09-440 231

Lisätietoja rakennushankkeesta: www.ulapland.fi/kolmasrakennusvaihe

Tiedote/Lapin yliopisto/Viestintä/Olli Tiuraniemi

 

 

 

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK