Uutiset 2010

Liikunnasta apua oppimisvaikeuksiin

1.2.2010

Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut järjestää huhtikuussa oppimiskinesiologian kurssin. Koulutus tarjoaa oppilaitoksille ja työyhteisöille konkreettisia keinoja vähentää oppimiseen ja työskentelyyn liittyviä vaikeuksia ja stressiä.

Neljän päivän peruskurssilla tutustutaan oppimiskinesiologian menetelmiin, jotka ovat pelkistetysti erilaisia jumppaliikkeitä ja muita liikunnallisia harjoituksia. Menetelmässä yhdistetään kehon ja mielen tasapaino. Kouluttajana toimii Suomen kinesiologiayhdistys ry:n kouluttaja Soili Kauppila Kemistä.

Oppimiskinesiologian menetelmistä on todettu olevan apua muun muassa lukihäiriöisille. Menetelmät kehittävät ymmärtämisen ja jäsentämisen taitoja, tiedon käsittelyä ja myönteistä vuorovaikutusta sekä lisäävät työssä jaksamista. Viime aikoina tällä palkitulla ohjelmalla on saatu lupaavia tuloksia myös ikäihmisten vireyden ylläpitämisessä sekä dementiaan sairastuneiden kuntouttamisessa.

Koulutus sopii erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä opetustehtävissä toimiville. Koulutus järjestetään Lapin yliopistossa huhtikuun aikana. Ilmoittautumiset 29.3.2010 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, www.ulapland.fi/koke.

Lisätietoja:
Koulutuspäällikkö Niina Alapuranen, niina.alapuranen(at)ulapland.fi, puh. 040 515 6544
www.ulapland.fi/koke

LaY/Viestintä/SV