Uutiset 2006

Liikunta- ja luontomatkailun koulutukseen vielä viikko hakuaikaa!

23.11.2006

Liikunta- ja luontomatkailun teemaopintokokonaisuus hakee ammattitaitonsa syventämisestä kiinnostuneita opiskelijoita sekä työelämän piiristä että eri oppilaitoksista koulutukseen, joka kestää tammikuusta lokakuuhun vuonna 2007.

Liikunnan ja matkailun risteyskohdat ovat tulevaisuuden vapaa-ajan teollisuuden ydinosaamista. Opintojaksoilla käsitellään matkailua ja liikuntaa koskevan tiedon ja tutkimustiedon hyödyntämistä, luonnon virkistyskäyttöä, matkailun kulttuurintutkimusta, turvallisesti ja terveellisesti haastavan matkan rakentumista, opastusta nykyajalle tyypillisenä työnä ja osaamisena, sekä kestävän liikuntamatkan tuotteistamista.

Yhdessä kurssit muodostavat kokonaisuuden, jonka lopputuloksina tehdyt kenttätyöt, opastukset ja konseptien esittelyt ovat suurelle yleisölle ja yrittäjille avoimia tilaisuuksia oppia opiskelijoiden saavutuksista. Koulutuksesta valmistuu myös opaskirja vastaavan koulutuksen toteuttamisen apuneuvoksi niin liikuntamatkailussa kuin muillakin alueilla.

Koulutuksen rahoittavat Euroopan Unioni ja Lapin Lääninhallitus. Sen ovat suunnitelleet tiiviissä yhteistyössä Lapin yliopisto, Rovaniemen Ammattikorkeakoulu, Lapin Urheiluopisto ja Vuokatin Urheiluopisto. Matkailun, liikunnan ja urheilun asiantuntemukset sekä tutkimuksen että käytännön työn saroilla tulevat kohtaamaan LiiLuMaTeemassa ennennäkemättömällä tavalla.

Tervetuloa mukaan LiiLuMaTeemaan! Lähetä hakemuksesi mukana itsesi näköinen portfolio 30.11. kl 16.15 mennessä osoitteeseen Lapin yliopisto, Opiskelijapalvelut, PL 122, 96101 ROI. Koulutus on sovitettu niille, joilla on jo opintoja joko matkailu- tai liikunta-alalta. Opiskelijoita otetaan enintään 30.

Tarkemmat hakuohjeet ja koulutuksen esittely löytyvät netistä osoitteesta http://www.ulapland.fi/liiluma

LaY/Viestintä/OT