Viimeisimmät näyttelyt
Tom-Engblom-Hauki-splatter_550px.jpg
Tom Engblom: Hauki splatter. 2023. Keramiikka, teräs, haukiperhot, puu. Kuva: Leila Lipiäinen

Lovisan kesä VI tervehtii kesän ajan yliopistolla kulkijoita

5.6.2023

Galleria Lovisassa avattiin koko kesän kestävä näyttely, jossa on esillä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan teoksia. Järjestyksessään kuudenteen henkilökunnan kesänäyttelyyn osallistuu 13 taiteilijaa. Näyttelyssä on teoksia opetus-, tutkimus- ja hallintohenkilökunnalta. Näyttely on esillä 29.8.2023 asti. Tervetuloa tutustumaan!

– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan, mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia. Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä. Näkemisen vapaus ja ilo on katsojalla. Yllättymisellekin on mahdollisuus, kuvailee näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen kesänäyttelyn tarjontaa.


Leila-Lipiainen-Ring-ja-Jaana-Erkkila-Ees-ja-taas_web.jpg
Vasemmalla Leila Lipiäisen esinekooste Ring (2023) ja oikealla Jaana Erkkilän puupiirros Edes ja taas (2022). Kuva: Leila Lipiäinen


Taiteiden tiedekunnassa tehdään taidetta leveällä rintamalla. Tänä kesänä on tarjolla teoksia, jotka edustavat taiteen eri ilmaisumuotoja: valokuvia, taidegrafiikkaa, kuvanveistoa, tempera- ja öljymaalauksia, kollaaseja, installaatioita ja sekatekniikkateoksia.

Mukana näyttelyssä teoksillaan ovat Suvi Autio, Tom Engblom, Jaana Erkkilä, Tuija Hautala-Hirvioja, Michael Marnin Jacobs, Anu Jormalainen, Hilkka Liikkanen, Leila Lipiäinen, Annamari Manninen, Esa Meltaus, Ana Nuutinen, Mari Parpala ja Simi Ruotsalainen.


Hilkka-Liikkanen-Vikakongas-I-ja-II_web.jpg
Hilkka Liikkanen: Vikaköngäs I ja II. 2023. Öljy kankaalle. Kuva: Leila Lipiäinen


Lovisan kesä VI
– Taiteiden tiedekunnan henkilökunnan kesänäyttely
1.6.–29.8.2023

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Katso Lapin yliopiston aukioloajat kesällä 2023 täältä.

Lisätietoja:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP