• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
27.9.2006

Luovien toimialojen tulevaisuutta pohditaan Oulussa

Minne luovat toimialat ovat matkalla? Millä keinoilla Muumien, Lordin ja Habbo Hotelin kaltaiset sisältötuotannon menestystarinat saavat seuraajia? Mm. näitä kysymyksiä pohditaan Call for Creative Futures -konferenssissa Oulussa 10.–11.10.2006.

Oulussa järjestettävän kansainvälisen konferenssin avaavat rehtorit Lauri Lajunen ja Mauri Ylä-Kotola dialogillaan pohjoisen yliopistojen tulevaisuudesta innovaatioympäristöinä.

Konferenssissa tarkastellaan kriittisesti luovien toimialojen liiketoimintaa ja kansainvälistymistä tulevaisuuden näkökulmasta. Tapahtumassa pohditaan edellytyksiä ja mahdollisuuksia jo pitkään odotettuun luovan talouden kasvuun. Kantaa otetaan myös innovaatiotoimintaan ja sen johtamiseen sekä alan opetukseen ja tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kaksipäiväinen konferenssi koostuu pääalustuksista sekä työryhmätyöskentelyistä. Pääalustajia ovat muun muassa erityisasiantuntija Mika Aaltonen ja professori Pirjo Ståhle Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Kansainvälisiä pääalustajia ovat rehtori Sara Diamond Ontario School of Art and Designista ja luovien prosessien johtamisen asiantuntija Sandra Dingli Maltan yliopistosta.

Työryhmissä tarkastellaan kansainvälisten tutkijoiden ja vaikuttajien toimesta mm. luovuuden, innovaatioiden ja informaatioteknologian kytkentöjä, innovaatioverkostoja, luovien prosessien johtamista, koulutusta, tutkimuksen ja tuotekehityksen rajapintoja, tulevaisuudentutkimuksen ja sisältöliiketoiminnan käsitteitä sekä tulevaisuuden tuotantoja, tuotteita ja palveluita.

Tapahtuman järjestävät Oulun yliopiston sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtamiseen keskittynyt CreaM-projekti, Turun kauppakorkeakoulun tulevaisuuden liiketoimintaosaamisen TULIO-tutkijakoulu, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Taideteollinen korkeakoulu. Konferenssi on maksuton ja se järjestetään Hotelli-ravintola Lasaretissa. Mukaan odotetaan noin 150 osallistujaa.

Lisätietoja:
Jetta Eklöf
jetta.eklof@oulu.fi

Konferenssin ohjelma ja työryhmät verkossa:http://www.cream.oulu.fi/callforcreativefutures.htm

LaY/Viestintä/OT

  

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK