Uutiset 2010

Maahanmuuttajat kädet lumessa

17.2.2010

Aittatien maahanmuuttajakoulun oppilaat ovat veistäneet lumesta eläinhahmoja kahden viikon ajan. Teokset julkistetaan torstaina 18.2.2010 klo 11.30. Harjulammen jäällä, taiteiden tiedekunnan takana.

Maahanmuuttajat ovat veistäneet lumesta eläinhahmoja Harjulammen jäälle Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kuvataideopiskelijoiden ohjauksessa. Kurssin tavoitteena on ollut antaa Aittatien maahanmuuttajakoulun oppilaille mahdollisuus ilmaista itseään käsiensä avulla yhteisen kielen puuttuessa. Opetuskielenä on ollut suomi, joten tavoitteena on ollut myös maahanmuuttajien suomen kielen taidon kohentaminen.

– Opetuksemme tavoitteena ei ole ollut niinkään tekninen osaaminen lumenveistossa, vaan oppilaiden itsetunnon vahvistaminen positiivisten kokemusten avulla, opettajana toimiva opiskelija Johanna Petursdottir sanoo.

– Haasteita on riittänyt, sillä kielivaikeuksien lisäksi opiskelijat eivät olleet tottuneet kylmään ja takanaan heillä oli hyvinkin erilaiset lähtökohdat, lehtori Mirja Hiltunen lisää.

Veistoksiin voi tutustua Harjulammen jäällä, jonne pääsee kätevästi taiteiden tiedekunnan takaa lähtevää polkua pitkin. Maahanmuuttajien opettajina ovat toimineet kuvataideopiskelijat Johanna Petursdottir ja Laura Järvinen. Opetus on ollut osa kuvataideopiskelijoiden kenttäharjoittelua.

Aittatien koulu on tarkoitettu turvapaikanhakijoille. Suurin osa koulun oppilaista tulee Lähi-Idästä. Valtaosa koulun oppilaista on poikia, iältään 16–25-vuotiaita. Koulu on osa Opin-aika -projektia, jota ylläpitävät Suomen Punainen risti ja Rovaniemen kaupunki.

Lisätietoja:
Johanna Petursdottir, kuvataidekasvatuksen opiskelija
Puhelin 045 110 1105
Mirja Hiltunen, taidekasvatuksen lehtori
Puhelin 040 484 4373 tai 050 540 8884

LaY/Viestintä/OT