Uutiset 2002
 

Mari Piipponen voitti kalustesuunnittelukilvan Helsingissä

31.10.2002

Helsingin kaupungin ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon järjestämän Keskuspuiston kalustesuunnittelukilpailun voitti LaY:ssa teollista muotoilua opiskeleva kuopiolainen Mari Piipponen kilpailutyöllä, jonka nimimerkki oli "Blokko".

Tuomariston mukaan Mari Piipposen suunnitteleman sarjan yksinkertainen rakenne soveltuu hyvin sarjatuotantoon ja kestää käytön, ilmaston ja ilkivallan rasituksia. Voittaneessa työssä oli käytetty materiaaleina puuta ja terästä.

Mari Piipposen opinnot teollisen muotoilun koulutusohjelmassa ovat loppuvaiheessa.
Kilpailuun tuli töitä määräaikaan mennessä 51 kappaletta. Voittaja sai 8 000 euron palkinnon.

 
Helsingin kaupungin ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon yhdessä järjestämän kalustesuunnittelukilpailun tarkoituksena oli saada Helsingin Keskuspuistoon laadullisesti ja esteettisesti korkeatasoinen kalustesarja.

Helsingin sydämessä sijaitsevan keskuspuiston nykyinen kalustus on vanhaa perua ja suunnittelultaan epäyhtenäistä. Kovassa käytössä kuluneet, pääosin puurakenteiset kalusteet eivät enää vastaa nykyajan vaatimuksia. Suunnittelukilpailulla haettiin laadullisesti ja esteettisesti korkeatasoista kalustesarjaa, joka soveltuu käytettäväksi mahdollisimman laajasti Keskuspuiston erilaisissa osissa ja muualla ympäristössä.

Keskuspuisto on virkistysalue, joka ulottuu Töölönlahdelta pohjoiseen Vantaajoelle. Alueen pituus on noin 10 kilometriä ja sen pinta-ala on 1 000 hehtaaria. Puisto on enimmäkseen metsäistä ja luonnonmukaista virkistusaluetta, jossa risteilee laaja ulkoilutieverkosto. Bertel Jung teki ehdotuksen Keskuspuistosta jo vuonna 1911.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä torstaina 31.10. klo 9–19 rakennusviraston Galleriassa, Pohjoinen Makasiinikatu 6 ja 4.–17.11.2002 Töölön kisahallin ala-aulassa, Paavo Nurmen kuja 1, avoinna ma–pe klo 7–21 ja la–su klo 8–21.

Lisätietoja: Kilpailuasiamies Mikko Koivistoinen, Helsingin kaupungin rakennusvirasto, viherosasto, puh. 09-166 2523

Uutisen lisäsi: LaY/Viestintä/Irma Kuukasjärvi