Marja-Ylioinas_Myllyniemi-II_web.jpg
Marja Ylioinas: Myllyniemi II. 2024. 50 x 70 cm.

Marja Ylioinas taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilijana Galleria Lovisassa

28.3.2024

Huhtikuun taiteilijana Galleria Lovisassa esittäytyy taiteiden tiedekunnan alumni Marja Ylioinas. Valokuvateoksista koostuvaan näyttelyyn on mahdollista tutustua 1.–30.4.2024 välisen ajan. Tervetuloa!

Näyttelyssä pohditaan valokuvaa tarinankerronnan näkökulmasta. Kertomus on esitys tapahtumasarjasta, joka on muuttunut objektiivisesta tapahtumasta subjektiiviseksi tulkinnaksi tapahtuneesta. Tarinankerronta on narratiivin luomista – todellisuuden esittämistä siinä valossa, jonka kertoja on valinnut kerrottavaksi, ja jonka sitten vastaanottaja vastaanottaa ja tulkitsee tavallaan.

– Näyttely koostuu kolmesta kertomuksesta. Minun mielestäni ne kertovat ajasta ja ajan kulumisesta iäisyydeksi. Ne kertovat eletystä elämästä ja muutoksesta. Olennaisesta on tullut unohdettu. Tärkeästä hylätty. Elämä on paennut asutuista huoneista. Kesästä on tullut syksy, syksystä talvi ja talvesta toivo uudesta vuodenkierrosta, Ylioinas kertoo.


Taiteiden tiedekunnan
huhtikuun taiteilija Galleria Lovisassa
Marja Ylioinas:
Ajasta ja iäisyydestä
1.–30.4.2024

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Ma-pe 7.30–20.00, la-su ja arkipyhinä suljettu

Lisätietoja:
Marja Ylioinas
marja.ylioinas(at)ulapland.fi


Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee D- ja E-siiven välissä, entisen kahvila Meidän Lovisan tiloissa.


LY / TTK / LP