Taide ja muotoilu
Marjo_Pernu_Vieriva_virta_550px.jpg
Marjo Pernu: yksityiskohta teoksesta Vierivä virta, 2023.

Marjo Pernu taiteiden tiedekunnan lokakuun taiteilijana Galleria Lovisassa

26.9.2023

Taiteiden tiedekunnan Galleria Lovisaan tulee lokakuun ajaksi esille kuvataidekasvatuksen yliopisto-opettaja Marjo Pernun Kehä-näyttely, jonka teokset ovat erilaisia pohdintoja elonkehästä. Näyttelyyn on mahdollista tutustua Kahvila Meidän Lovisan yhteydessä sijaitsevan gallerian seinillä 2. lokakuuta alkaen. Tervetuloa!

Millaisia ovatkaan elon polut? Kulkevatko ne ympäri jatkuvina kehinä, alusta loppuun kulkevina kaarina, vaiko sittenkin rönsyävinä haaroina yllättävine sattumineen tai valittuine linjoineen?

Kimalaisen elonkehä on selkeä – se syntyy, kun sitä tarvitaan, ja se kuolee, kun sitä ei enää tarvita. Kaari alkaa alusta, kulkien tiensä loppuun ja yhtyen jälleen seuraavana kesänä uuden sukupolven elonkaareen. Muodostuu kehä, mutta miksi? Mikä onkaan ihmiselon muoto ja merkitys? Entäpä eläimen, jonka toislajinen ihminen valjastaa rinnalleen?

Pernu on rovaniemeläinen kuvataiteilija ja kuvataideopettaja, joka työskentelee 2,5-ulotteisen kollaasin, veistosten ja installaatioiden parissa. Hän käyttää teoksissaan luonnonmateriaaleja, kuten tuohta, kaarnaa, neulasia, siemeniä, marjoja ja käpyjä. Uusimpina materiaaleina Pernu on hyödyntänyt tekstiilituotannon jämänahkaa sekä lähipiirin karvoja ja kynsiä.

Taiteiden tiedekunnan
lokakuun taiteilija Galleria Lovisassa
Marjo Pernu:
Kehä
2.–31.10.2023

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Ma–pe 7.30–20.00, la–su ja arkipyhinä suljettu

Lisätietoja:
Marjo Pernu, marjo.pernu(at)ulapland.fi


Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


LY / TTK / LP