Uutiset 2021
Markku Heikkilä Arktikumissa.
Kuva: Santeri Happonen

Markku Heikkilä Tiedonjulkistamisen neuvottelukuntaan

9.6.2021

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä on nimetty Tiedonjulkistamisen neuvottelukuntaan jäseneksi kaudelle 2021-2024. Nimityksen teki opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta on tiedonjulkistamisen kenttää koordinoiva ja tiedonjulkistamista edistävä tiedehallinnon toimija. Asiantuntijaelimenä se seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä. Neuvottelukunnassa on kymmenen jäsentä ja sen puheenjohtaja alkavalla kaudella on viestinnän professori Esa Väliverronen Helsingin yliopistosta. 

Neuvottelukunnan tehtävinä on muun muassa edistää tiedon levittämistä Suomessa, antaa lausuntoja toimialaan liittyen, herättää keskustelua alan kysymyksistä ja tehdä vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriölle ehdotus tiedonjulkistamisen valtionpalkintojen jakamiseksi.

Heikkilä on toiminut Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkönä vuodesta 2010. Aiemmin hän toimi pitkään toimittajana sanomalehti Kalevassa. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja ja toiminut Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksessa. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon hän on saanut vuonna 1997.

Lisätietoja:

Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
markku.heikkila@ulapland.fi
040 4844300