Uutiset 2011

Marttiini Oy osallistuu yliopiston varainkeruuseen

11.2.2011

Marttiini Oy on lahjoittanut 7 000 euroa Lapin yliopiston varainkeruuseen.

Marttiini Oy:n toimitusjohtaja Päivi Ohvon mukaan paikalliselle yritystoiminnalle on ensiarvoisen tärkeää, että paikkakunnalla on oma yliopisto ja ammattikorkeakoulu.

– Alueen korkeakoulut tuottavat osaavia ja hyvin koulutettuja ihmisiä työelämän eri osa-alueille. Osaava ja koulutettu henkilökunta on tärkeä tekijä paikallisten yritysten kehittämistyössä, Ohvo sanoo.

Ohvon mukaan Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta on Marttiinille erityisen läheinen ja arvokas yhteistyökumppani.

– Taiteiden tiedekunnan kouluttamat designerit, muotoilijat, palvelumuotoilijat ja suunnittelijat ovat kansainväliselläkin tasolla arvostettuja ja kilpailukykyisiä. Marttiinilla on ollut ja tulee edelleen olemaan yhteistyötä taiteiden tiedekunnan kanssa, Ohvo lupaa.

Yliopistolla on nyt kerättynä yli miljoona euroa eli viime vuoden loppuun asetettu miljoonan euron tavoite saavutettiin reilusti. Rehtori Mauri Ylä-Kotola uskoo, että uusi 1,5 miljoonan euron tavoite on saavutettavissa määrätietoisella työllä. Valtion vastinrahaan oikeuttavaa varainkeruuaikaa on jatkettu kuudella kuukaudella 30. kesäkuuta 2011 saakka.

Ensimmäisen kerran yliopiston peruspääomaan kerätyille varoille saadaan tuottoa vuonna 2011, jolloin pääoman tuottoa voidaan käyttää ensimmäistä kertaa yliopiston toimintaan.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Päivi Ohvo
Puhelin 040 311 0610
paivi.ohvo (at) marttiini.fi

LaY/Viestintä/OT