Uutiset 2011

Mediakasvatuksen opiskelijoilta ja koululaisilta metsäaiheinen verkkolehti

9.2.2011

Lapin yliopiston mediakasvatuksen opiskelijat tuottivat yhteistyössä yhdeksän lappilaisen koulun, Metsähallituksen ja Lapin Kansan kanssa metsäaiheisen Kautta kiven ja kannon -verkkolehden Koululaisten sanomalehtiviikolle 7.–13.2.2011.

Verkkolehden jutut käsittelevät metsää monesta eri näkökulmista: mukana on muun muassa metsäuutisia, metsään liittyviä tarinoita ja metsäistä urheilua. Lehti on osa Metsähallituksen YK:n kansainvälisen metsien vuoden tapahtumatarjontaa.

Mediakasvatuksen opiskelijat tekivät lehteä osana Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa ja oppimisessa -opintojaan. He toimivat kukin omassa nimikkokoulussaan projektiin osallistuneiden oppilaiden ohjaajina ja tukena, auttoivat juttujen ideoinnissa ja teossa sekä huolehtivat lehden toimituksesta.

Projektissa olivat mukana Posion Aholan koulu, Ranuan Kuhan koulu, Sallan kirkonkylän koulu, Savukosken Korvatunturin koulu, Sodankylän Aleksanteri Kenan koulun sekä Rovaniemeltä Koskenkylän, Ounasvaaran, Rantavitikan ja Viirinkankaan koulut. Verkkolehden sisällön ovat tuottaneet näiden koulujen oppilaat neljäsluokkalaisista yhdeksäsluokkalaisiin.

Kasvatustieteiden tiedekunnan mediakasvatuksen opiskelijoista verkkolehteä olivat tekemässä Maija Eskola, Elise Hokkanen, Eveliina Keränen, Anna Nikunen, Hannu Okkonen, Laura Räisänen, Annika Sipola, Sanna-Mari Suopajärvi, Kaisa Tarvainen ja Henna Toivanen. Opiskelijoiden ohjauksesta vastasi lehtori Päivi Hakkarainen.

Kautta kiven ja kannon -verkkolehti on luettavissa Koululaisten sanomalehtiviikon ajan 7.–13.2.2011 osoitteessa www.kauttakivenjakannon.fi.

Lisätietoja:
Päivi Hakkarainen, p. 040 484 4105, paivi.hakkarainen(at)ulapland.fi