• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2007
25.1.2007

Mistä nuorten pahoinvointi kumpuaa?

Helposti särkyvää – nuoren kasvun turvaaminen -kirjassa nuorten pahoinvoinnista puhuvat tutkijat, käytännön ammattilaiset ja elämän varjopuolen kokijat itse. Kirjan on toimittanut kasvatuspsykologian professori Kaarina Määttä.

Nuorison pahoinvointi on puhuttanut viime vuosina paljon suomalaista yhteiskuntaa. On vaadittu mm. määrärahojen ja psykiatristen hoitopaikkojen lisäämistä. Helposti särkyvää -kirja menee asian ytimeen. Teoksessa pohditaan, mistä nuorten pahoinvointi syntyy sekä kuinka nuoren kasvu voidaan turvata.

Kirjassa saavat puheenvuoron tutkijat, käytännön ammattilaiset sekä elämän varjopuolen kokeneet nuoret. Artikkelit osoittavat, että tie lapsuudesta aikuisuuteen on mutkikas, epäselvä, herkkä ja joskus lohdutonkin.  

Kirjan ensimmäisessä osassa pohditaan mm. nuorten itsemurhia, seksuaalista hyväksikäyttöä, yksinäisyyttä, suomalaista viinapäätä, raittiutta, humalahakuisuutta, väkivaltaa ja rakastumista. Osassa kirjoittavat Leo Nyqvist, Tuula Uusitalo, Merja Laitinen, Tarja Orjasniemi ja Kaarina Määttä.

Kirjan toisessa osassa käsitellään mediamaailmaa kasvattajana, taideterapiaa, hoivaa ja huolenpitoa sekä sitä, miten vanhemmat voivat tukea nuoria ja ehkäistä kriisitilanteita. Osassa kirjoittavat Unto Matinlompolo, Tanja Manner-Raappana, Leena Aura ja Minna Laakkonen.  

Kirjan kolmas osa sisältää neljä tarinaa, joissa kuvataan sitä ahdinkoa, mihin nuori voi elämässään joutua. Kirjoittajat kertovat mm. anoreksiasta, itsensä löytämisestä, oman lapsen itsemurhasta ja kodin välinpitämättömyydestä. Osassa kirjoittavat Marika Savukoski, Juhani, Anitta Kaisanlahti ja Timo. Kaikki kirjoittajat eivät halunneet koko nimeään julkisuuteen.

Helposti särkyvää -julkaisu tarjoaa ajatuksia vanhemmille, nuorten läheisille ja nuorten parissa työskenteleville. Julkaisun on ideoinut ja toimittanut professori Kaarina Määttä, joka on tunnettu suosituista rakkausaiheisista tietokirjoistaan. Kirjan on kustantanut Kirjapaja.      

Lisätietoja:
Professori Kaarina Määttä
Puhelin 0400 696 480

LaY/Viestintä/OT

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK