• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Arktisuus
 
Uutinen, kuvituskuva 1

Model Arctic Council 2018 –simulaatio Lapin yliopistolla

29.10.2018

Maanantaina 29.10. alkaa Model Arctic Council 2018 –simulaatio Lapin yliopistolla. Viikon kestävä tapahtuma on osa Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajakautta 2017-2019, ja siihen osallistuu lähes 60 opiskelijaa kaikista Arktisen alueen maista.

Tapahtuma sisältää useita erillisiä Arktisen neuvoston ja sen työryhmien istuntojen simulaatioita sekä loppuistunnon myöhemmin torstai-iltapäivällä, johon samaan aikaan pidettävän Arktisten neuvoston Senior Arctic Officials -kokouksen osanottajat ovat kutsuttu.

Simulaation tavoitteena on kehittää opiskelijoiden tietoa ja ymmärrystä pohjoisesta kansainvälisen yhteistyön alueena ja sen ihmisistä toimijoina globalisoituneessa maailmassa sekä Arktisen neuvoston tavoitteista, prosesseista ja aktiviteeteistä.

— Simulaatio on oivallinen opetusmenetelmä auttaa opiskelijoita ymmärtämään kansainvälistä politiikkaa ja suhteita koskevaa monimutkaista ja -keskeistä neuvottelutilannetta ja sen dynamiikkaa. Eikä vähiten, valmistaa opiskelijoita ymmärtämään ja omaksumaan päätöksentekoprosesseja ja keskustelun merkitystä sekä kehittää heidän suullisia retoriikan taitoja, tapahtuman vetäjänä toimiva professori Lassi Heininen toteaa.

Model Arctic Council 2018 -tapahtumaa isännöi Lapin yliopisto ja rahoittaa ulkoministeriö. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Alaskan yliopiston (Fairbanks) kanssa, joka koordinoi Arktisen yliopiston Model Arctic Council -temaattista verkostoa.

Lisätietoja

Heininen Lassi, professori/arktinen politiikka
Puhelin +358 40 484 4215
Sähköposti etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK