Uutiset 2021
Ryhmäkuva tapahtuman taustalla vaikuttavista naisyrittäjistä.
Esittelyssä ja myytävänä on tapahtuman järjestelyissä mukana olleiden naisten valmistamia tuotteita. Kuvassa ILi Zhang, Katriina Happonen, Danning Xu, Alina Korotovskaia, Mika Takahashi, Kate Suopajärvi, Yousra Alasaad. Kuva: Lukas Allemann

Monikulttuurisilla kesäfestareilla esillä naisyrittäjien tuotteita ja palveluita

2.8.2021

Yleisölle avoin tapahtuma järjestetään lauantaina 7. elokuuta Lauri-talon pihapiirissä Rovaniemellä.

Lauri-talon pihapiirissä pidettävässä basaarissa on nähtävillä ja myytävänä koruja, vaatteita ja pientä syötävää Palestiinasta ja Pakistanista. Esillä on myös taidetta, käsitöitä ja kosmetiikkaa. Päivän aikana voi myös kokeilla kiinalaista kehonhoitoa ja otattaa itsestään näyttävän valokuvan. Päälavalla nähdään kulttuurinen muotinäytös, jossa on mukana etnisiä asuja Rovaniemellä asuvilta maahanmuuttajilta ja paikallisilta yrittäjiltä.

Pihapiirin rakennuksen työpajoissa kävijät pääsevät opettelemaan joogaa, kokeilemaan muotinäytöskävelyä ja yhdistämään piirtämistä ja kirjoittamista. Kahvilassa on taidenäyttely ja kakkuja tarjolla koko päivän. Lauri-talon verstaalla rakennellaan himmeleitä.

– Päivän tapahtuman tarkoitus on yhdistää Rovaniemellä asuvia ja toimivia naisia, joille yrittäjyys tuo elantoa sekä luoda uusia kumppanuuksia ja liiketoimintamahdollisuuksia. Verkostojen synnyttämiseen tuntui hyvältä ajatukselta tällainen iloinen päivä yhdessä hyvän ruoan, musiikin, tanssin ja muun taiteen lomassa, kertoo festareiden suunnittelusta vastaava Lukas Allemann Business Ladies -hankkeesta.

Kesäfestarin järjestävät Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Business Ladies -hanke, Arktiset Maahanmuuttajat AMA ry ja Lauri-talo.

Tapahtuma on ilmainen ja avoinna lauantaina 7.8. klo 11-16. Festareiden pitopaikka on Lauri-talo osoitteessa Pohjolankatu 25.


Tapahtuman järjestäjät:
Business Ladies hanke, Lapin yliopiston Arktinen keskus
www.facebook.com/businessladieslapland 

Arktiset Maahanmuuttajat AMA ry
www.facebook.com/ArktisetmaahanmuuttajatAMA 


Lisätiedot:
Lukas Allemann
Projektikoordinaattori Business Ladies hanke
Arktinen Keskus, Lapin Yliopisto
lukas.allemann@ulapland.fi 
puh. 0404844418