Uutiset 2010

Muotoa Ounasvaaralle

17.2.2010

Rovaniemi Design Week on muotoiluviikko, jonka aikana muotoiluosaajat kehittävät kaupunkilaisten ja matkailijoiden Rovaniemeä. Koko keväisen viikon ajan muotoilu kuuluu kaikille ja kaikkialla.

Huhtikuussa 2010 järjestettävän Rovaniemi Design Weekin teemana on Ounasvaara, joka on juuri nyt ajankohtainen hyvinvointiin, matkailuun ja liikuntaan liittyvä kehittämiskohde kaupungissa. Viikko lähtee käyntiin 24h designkisalla, jossa neljä huipputiimiä ratkaisee Ounasvaaraan liittyvän muotoiluhaasteen vuorokauden mittaisessa kisassa.

Jokaista tiimiä vetää suomalainen muotoilutoimisto. Muotoilutoimistot sekä tiimeihin kuuluvat Ounasvaaran yritykset ja Lapin yliopiston muotoiluopiskelijat julkistetaan ennen kisaa. 

– Tiimit saavat tietää vasta kisan käynnistyessä tarkan muotoilutehtävän, kertoo tapahtuman sisällöstä vastaava Päivi Tahkokallio.

Muotoilun suurtapahtuma tuo eri puolille kaupunkia näyttelyitä, muotinäytöksiä, klubi-iltoja sekä mielenkiintoisen Muotoilu haastettu 2010 -tapahtuman, jossa huippuyritykset heittävät haasteet muotoilijoille.

Design 96300
Koko viikon suurin tapahtumakokonaisuus on Lapin yliopiston muotoiluopiskelijoiden tuottama Design 96300, joka tarjoaa oivan tilaisuuden tutustua taiteiden tiedekunnan koulutusohjelmien tuotantoon Lapin yliopistolla, Ounasvaaralla ja Rovaniemen keskustassa.

Design 96300 näkyy Rovaniemi Design Weekin aikana erilaisten näyttelyiden, ulkoilmatapahtumien, designputiikin ja näytösten kautta huipentuen opiskelijoiden järjestämään muotinäytökseen. Muotinäytöksen teemana on tänä vuonna Northern lights.

Creative Lapland -seminaari
Rovaniemi Design Weekin aikana Matkailun ja elämystuotannon klusteriohjelman järjestämä Creative Lapland -seminaari tuo kaupunkiin matkailun ja elämystalouden kansainvälisiä asiantuntijoita. Jo kuudennen kerran järjestettävän seminaarin teemana on co-creation eli kuinka asiakas otetaan mukaan kehittämään ja markkinoimaan tuotetta tai palvelua.

– Seminaariin osallistuvat matkailun, vapaa-ajan ja luovien alojen yrittäjät ja kehittäjät toimivat 24-tunnin designkisan tuomaristona ja valitsevat kisan voittajan, Tahkokallio paljastaa.

Rovaniemi Design Weekin järjestää Rovaniemen Kehitys Oy ja sen päärahoittajat ovat Rovaniemen kaupunki ja Lapin yliopisto.

Rovaniemi Design Week 19.–25. huhtikuuta 2010

Lisätietoja:
www.rovaniemidesignweek.fi
www.design96300.fi
www.creativelapland.com

Leena Janhila, luovien alojen koordinaattori Rovaniemen Kehitys Oy
Puh. 040 7533 095, leena.janhila (at) rovaniemi.fi

Päivi Tahkokallio, Tahkokallio Design+, Rovaniemi Design Week 2010 sisällöntuottaja
Puh. 050 324 3517, paivi (at) tahkokallio.fi

Hanna-Riina Vuontisjärvi, Design 96300 -tuotantotiimi, Lapin yliopisto
Puh. 040 744 3752

LaY/Viestintä/OT