Uutiset 2021
ak_jukola_2021 550x367 -2.jpg
Tutkimusvararehtori Osmo Rätin (toinen vas.) kanssa samassa joukkueessa suunnistavat Henri Wallen, Mari Kuoppamaa ja Katri Kyllönen sekä joukkuekuvasta puuttuvat Sirke Piirainen ja Mirva Salminen. Kuva: Santeri Happonen

Napapiiri-Jukolassa mukana myös monia yliopistolaisia

20.8.2021

Maailman suurin viestisuunnistuskilpailu Jukolan viesti järjestetään 21.-22.8.2021 Rovaniemellä. Myös monille Lapin yliopiston työntekijöille ja opiskelijoille Jukola-viikonloppu on kesän kohokohta.

Tapahtuma alkaa lauantaina päivällä suunnistettavalla Venlojen viestillä ja Jukolan viestin lähtö tapahtuu myöhään lauantai-iltana. Kilpailumaastona toimii Rovaniemen länsipuolelta löytyvä Mäntyvaara-Vennivaara -alue.

Kilpailijana tapahtumaan osallistuu myös Lapin yliopiston tutkimusvararehtori Osmo Rätti. Ajatus osallistumisesta työporukalla Jukolan viestiin syntyi Rätin mukaan heti kun kuuli tapahtuman saamisesta Rovaniemelle. 

– Aloitin kahvipöytäpuheet asiasta Arktisessa keskuksessa, jossa tuolloin toimin varajohtajana. Porukka innostui asiasta. Osa on jo Jukolan viestiin aiemmin osallistunut, mutta myös ensikertalaisia on mukana. Otamme homman tosissamme, mutta emme vakavasti. Tavoitteenamme on hyväksytty suoritus, mutta ennen kaikkea odotamme elämyksellistä tapahtumaa.

Jukolan viesti on suurtapahtuma, jota ei olisi mahdollista järjestää ilman runsaslukuista talkoolaisten joukkoa. Yksi talkoolaisista on Lapin yliopiston opetus- ja oppimispalveluiden johtaja Merija Timonen, joka on kokenut suunnistaja.

– Olen harrastanut suunnistusta lapsuudesta asti ja se on edelleen sydäntä lähellä oleva harrastus, Timonen kertoo. Napapiiri-Jukolassa olen mukana kisakeskuksen infossa.

Jukolan viesti on kaikille suunnistajille erittäin merkittävä yhteisöllinen tapahtuma.

– Napapiiri-Jukola on sitäkin merkityksellisempi meille Lapin alueen ihmisille, sillä se on meidän oma Jukola, Timonen toteaa.

Järjestyksessään Napapiiri-Jukola on 72. Jukolan viesti ja 43. Venlojen viesti. Napapiirillä suunnistaa noin 12 500 suunnistajaa. Napapiiri-Jukolan järjestäjäseura on Ounasvaaran Hiihtoseura.

Lisätietoja:

Napapiiri-Jukola 

Osmo Rätti
Tutkimusvararehtori
+358 40 013 8804
etunimi.sukunimi@ulapland.fi