Uutiset 2021
Neve_varainhankinta_lahjoituksen_luovutus_2021_kuvaajaMarkoJunttila.jpg
Lahjoituksen luovuttivat Neven hallituksen varapuheenjohtaja Kari Tuominen, hallituksen puheenjohtaja Lasse Kontiola ja toimitusjohtaja Kristian Gullsten. Kuva: Marko Junttila.

Napapiirin Energia ja Vesi tukee Lapin yliopiston toimintaa 50 000 eurolla

21.12.2021

Kiertotalouden monialakonserni Neve – Napapiirin Energia ja Vesi Oy osallistuu 50 000 euron lahjoituksella yliopiston varainhankintakampanjaan. Lahjoitus luovutettiin yliopistolle 20. joulukuuta pidetyssä tilaisuudessa.

– Neve varmistaa ne perustarpeet, jotka mahdollistavat elämän, työn, opiskelun ja tutkimuksen arktisessa ympäristössä. Kehitämme lämmön, veden, sähkön ja tietoliikenteen palveluita jatkuvasti niin, että ne toimivat pohjoisessa ympäristössä tehokkaasti ja samalla vastuullisesti. Vastaavasti monipuolinen arktinen osaaminen, tutkimus ja koulutus ovat meidän toiminnallemme elintärkeitä, kertoo Neven hallituksen puheenjohtaja Lasse Kontiola.

Kontiolan mukaan yliopiston rooli myös alueen veto- ja pitovoiman kannalta on merkittävä.

– Näemme akateemisen tutkimuksen ja koulutuksen säilymisen Lapissa ja Rovaniemellä hyvin tärkeänä myös tulevaisuudessa, ja tämän vuoksi haluamme tukea Lapin yliopiston koulutus- ja tutkimustyötä. Tavoitteenamme on syventää koulutuksellista ja tutkimuksellista yhteistyötä tulevaisuudessa, hän toteaa.

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi kiittää lahjoituksesta:

– Kaikki strategiset valintamme, globaali arktinen vastuu, kestävä matkailu sekä tulevaisuuden palvelut ja etäisyyksien hallinta, mahdollistavat meille yhteisiä, monipuolisia tarttumapintoja Neven kanssa. Lahjoitus on hieno satsaus yliopistomme toimintaan ja toiminnan kehittämiseen, ja olemme siitä erittäin kiitollisia.

Lapin yliopiston varainhankintakampanjassa kerätään rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan sekä ylläpidetään ja rakennetaan toimijakumppanuuksia. Valtio vastaa yliopistojen perusrahoituksesta, mutta valtion rahoitus ei yksistään mahdollista opetuksen kehittämistä, laaja-alaista tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Valtio edellyttää, että yliopisto hankkii aktiivisesti rahoitusta ja kannustaa vastinrahalla yliopistoa lahjoitusten keräämiseen. Jokainen lahjoitettu yksityinen euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Varainhankintakampanja on käynnissä 30.6.2022 saakka.

Lisätiedot:

Lasse Kontiola
Hallituksen puheenjohtaja, Napapiirin Vesi ja Energia Oy
lasse.kontiola(at)rovaniemi.fi

Antti Syväjärvi
Rehtori, Lapin yliopisto
040 060 6244
antti.syvajarvi(at)ulapland.fi

Matti Honkala
Talousjohtaja, Lapin yliopisto
040 487 1016
matti.honkala(at)ulapland.fi