Uutiset 2010

Narsketta nuorilta

24.2.2010

Perjantaina 26. helmikuuta Konttisen kesäteatterin valloittaa nuorten talvitaide-esitys Narske. Esityksen keskeisenä ideoijana on ollut kuvataiteilija, Lapin yliopistossa kuvataidekasvatusta opiskeleva Miia Rosenius.

Nuorten talvitaide-esitys Narske sisältää talvista toimintaa ja temmellystä, tanssia ja sirkusta. Narskeen työryhmään on osallistunut noin 20 nuorta tammikuusta 2010 lähtien. Nuoret ovat osallistuneet Monitaideyhdistys Piste ry:n Kohtaamisia-projektin esiintymisharjoituksiin ja skenografia-työpajoihin, joissa he ovat tutustuneet talvitaiteeseen, maskeeraukseen, puvustukseen ja valaisuun sekä suunnitelleet esityksen ulkonäön. Molemmat ryhmät ovat tuottaneet myös ääntä, josta äänisuunnittelija on työstänyt esityksen äänimaiseman.

Esityksen idea on lähtöisin kuvataiteilija Miia Roseniukselta, joka opiskelee Lapin yliopistossa kuvataideopettajaksi. Hän on vastannut nuorten kanssa esityksen lavastuksesta, joka on toteutettu lumesta ja jäästä. Rosenius tekee aiheeseen liittyen myös pro gradu -tutkielmaansa.

Esityksen muut ohjaajat ovat ammattitaiteilijat Marjo Selin (ohjaaja, koreografi), Matti Selin (apulaisohjaaja), Taito Kantomaa ja Hanna Levonen-Kantomaa (äänisuunnittelu), Kaija Maunula (puvustus), Heidi Maajaakkola (maskeeraus) ja Riikka Vuorenmaa (valosuunnittelu).

Narske-esitykset ovat Konttisen kesäteatterilla Rovaniemellä perjantaina 26.2. klo 13.00 ja klo 18.00. Esityksen kesto on noin 20 min. Päiväesitys on suunnattu koululaisryhmille, nuorten ystäville ja opettajille. Iltaesitys on kaikille avoin. Molempiin esityksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Narskeen kanssa ovat tehneet yhteistyötä mm. Arctic SnowHotel -lumihotelli Lehtojärvellä, Opintokeskus Kansalaisfoorumi, Rovaniemen kuvataidekoulu, Lapin Safarit Oy, Lapin yliopisto sekä Suomen kulttuurirahaston Myrsky-hanke.

Lisätietoja:
Kuvataideopettaja Hanna Levonen-Kantomaa, Monitaideyhdistys Piste ry, p. 050 526 6339, hlevonen(at)hotmail.com

LaY/Viestintä/SV