Ympäristö
 
ArcticSpirit2019_550x367px.jpg

Nuoret ja ilmasto teemoina Rovaniemen arktisessa konferenssissa

17.1.2019

Sarjassaan neljäs Rovaniemi Arctic Spirit -konferenssi keskittyy arktisen alueen ilmastonmuutokseen erityisesti nuorten näkökulmasta. 12.–13.11.2019 järjestettävässä konferenssissa halutaan tuoda nuorten ääni kuuluviin.

– Arktista ilmastonmuutosta ei enää tarvitse todistella. Sen sijaan on tarpeen puhua siitä, mitä se oikeasti tarkoittaa tulevaisuuden kannalta. Siksi nuorten puheenvuoroilla on konferenssissa tärkeä paino, sanoo tapahtuman valmisteluita koordinoiva Arktisen keskuksen tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä.

Ensimmäisen konferenssipäivän aikana kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja paneelikeskusteluja, ja toinen päivä painottuu enemmän tieteellisiin esityksiin. Konferenssin sivutapahtumissa on mahdollista nostaa esiin myös muita teemoja.

Konferenssin pääjärjestäjinä ovat Lapin yliopiston Arktinen keskus ja Rovaniemen kaupunki. Tapahtuman yhteydessä vietetään myös Arktisen keskuksen 30-vuotisjuhlallisuuksia.

Rovaniemi Arctic Spirit on järjestetty Rovaniemellä kahden vuoden välein 2013 alkaen, ja se on Suomen ainoa säännöllisesti toistuva kansainvälinen arktinen konferenssi. Vuoden 2019 konferenssi tuo jatkuvuutta Suomen arktiseen toimintaan ajankohtana, jolloin Suomi ei enää ole Arktisen neuvoston puheenjohtaja.

Ilmoittautuminen konferenssiin aukeaa toukokuussa 2019.

Lisätietoja:


www.rovaniemiarcticspirit.fi
Twitter @TheArcticSpirit
Facebook @rovaniemiarcticspirit
#ArcticSpirit

Tilaa tapahtuman uutiskirje: https://www.rovaniemiarcticspirit.fi/EN/Contact-us/mail-list

Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
Lapin yliopiston Arktinen keskus
+358 40 484 4300, markku.heikkila(at)ulapland.fi