• Weboodi
  • Moodle
Uutiset 2003
11.6.2003

Opetusministeri Tuula Haatainen: Yliopistojen joustava opinto-oikeus merkittävä uudistus

Yliopistojen rehtorit ovat allekirjoittaneet valtakunnallisen joustavan opiskeluoikeuden sopimuksen.

Kaikkien yliopistojen tutkinto-opiskelijoilla on yhtäläiset mahdollisuudet päästä opiskelemaan sivuaineopintoja muihin suomalaisiin yliopistoihin riippumatta siitä, missä yliopistossa heillä on oikeus suorittaa tutkintonsa. Uudistusta  ryhdytään noudattamaan 1. elokuuta 2004 alkaen.

- Järjestelyt edesauttavat merkittävällä tavalla yliopistojen keskittymistä omiin vahvuusalueisiinsa, totesi opetusministeri Tuula Haatainen Suomen yliopistojen rehtorien neuvoston kokouksessa.

- Sopimus edesauttaa myös yliopistojen verkostoitumista ja tätä kautta eri oppiaineiden opetustarjonta monipuolistuu. Verkostoituminen ja omiin vahvuusalueisiin keskittyminen ovat tärkeitä koulutuspoliittisia kilpailutekijöitä myös eurooppalaisella korkeakoulutusalueella toimittaessa, totesi ministeri Haatainen.