Uutiset 2021
ecoseal (002).png
Senni Virransolan suunnittelema Eco Seal bread bag closer.

Opiskelija Senni Virransola jatkossa kansainvälisessä suunnittelukilpailussa ainoana suomalaisena

4.8.2021

Lapin yliopiston toisen vuoden teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola on edennyt 23 parhaan joukkoon eurooppalaisessa Pro Carton Young Designers -kilpailussa. Suunnittelukilpailun julkisen palkinnon voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka on auki elokuun loppuun saakka.

Kansainvälinen Pro Carton Young Designers -suunnittelukilpailu on tarkoitettu eurooppalaisille muotoilualan opiskelijoille, jotka eivät vielä työskentele ammattilaisina. Kilpailutyöt toteutetaan kartongista, ja niissä korostetaan kestävämpää pakkaussuunnittelua edistäviä ratkaisuja. Vuosittaisen kisan järjestää Euroopan kartonkivalmistajien yhdistys Pro Carton.

Kilpailun tehtävänantona oli suunnitella pakkaus tai muu innovatiivinen idea kartongista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui ympäri Eurooppaa yli 640 työtä, joista tuomaristo on nyt valinnut 23 parasta kilpailemaan yleisöäänestyksen ja pääkategorioiden voitosta. Senni Virransolan työ Eco Seal bread bag closer on ainoana suomalaisena mukana tässä finaalijoukossa. Virransola teki kilpailutyönsä keväällä Lapin yliopiston teollisen muotoilun kurssilla, ja työskentelyä ohjasi yliopistonlehtori Milla Johansson.

– Eco Seal bread bag closer on uusi innovatiivinen ja ekologinen tapa sulkea leipäpussi. Kolmion malliset harjanteet ja reiän läpi pujotettava kiinnitysmekanismi pitävät leipäpussin tiukasti kiinni säilyttäen leivän maukkaana, Virransola kertoo työstään.

Nuorten suunnittelijoiden kilpailutöihin voi tutustua ja suosikkiaan äänestää Pro Carton Young Designers -verkkosivuilla. Äänestys on auki 31.8.2021 saakka.

Lisätietoja:
Teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola
svirrans(at)ulapland.fi