Uutiset 2010

Opiskelijat ideoivat muovituotteita Fiskarsille

15.12.2010

Teollisen muotoilun opiskelijat Lapin yliopistosta, Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta ja Lahden ammattikorkeakoulun Taide- ja muotoiluinstituutista ovat ideoineet yhteisellä kurssilla muovituotteita täydentämään Fiskarsin tuoteperhettä.

Muoke (muovikoulutuksen kehittäminen) on kolmen korkeakoulun yhteinen muoviteknologian verkkokurssi, joka tänä syksynä järjestettiin neljännen kerran. Kurssin harjoitustyönä kolmen korkeakoulun opiskelijat ovat kehittäneet tänä syksynä muovituotteita, jotka voisivat täydentää Fiskarsin tuoteperhettä. Pienryhmissä toteutettujen töiden kautta opiskelijat ovat perehtyneet muovimateriaalien sekä tuotantomenetelmien käyttöön teollisesti valmistettavissa tuotteissa. Tavoitteena on ollut oppia muovituotteen suunnitteluprosessi ongelman hahmottamisesta tuotantovalmiin muoviesineen suunnitelmaan.

Opiskelijoiden muovituoteideoita esitellään kurssin päätöstilaisuudessa Fiskarsin edustajille Aalto-yliopiston Taideteollisessa korkeakoulussa perjantaina 17. joulukuuta klo 11.00 alkaen. Lapin yliopistosta työnsä esittelee 16 teollisen muotoilun toisen vuosikurssin opiskelijaa. Matkan yhteydessä opiskelijat käyvät tutustumassa myös Fiskarsin tehtaaseen Raaseporissa ja Plastexiin Lohjalla.

Esittelyn jälkeen työt asetetaan esille Taideteollisen korkeakoulun tiloihin, ja helmikuussa työt aiotaan tuoda esille myös Rovaniemen designviikolle.

Lisätietoja:
Lehtori Lauri Snellman, p. 040 702 8763, lauri.snellman(at)ulapland.fi

LaY/Viestintä/SV