Uutiset 2012

Opiskelijat suunnittelivat multimedian Arktisesta keskuksesta

25.1.2012

Lapin yliopiston graafisen suunnittelun opiskelijat ovat tehneet multimedian ja videon, jotka esittelevät Arktisen keskuksen toimintaa yleistajuisesti. Esittelymateriaaleihin voi tutustua Arktisen keskuksen uusituilla internet-sivuilla.

Opiskelijat työstivät esittelymateriaaleja dosentti Hannu Vanhasen johdolla osana opintojaan. Multimediasta on versiot sekä suomeksi että englanniksi ja video on kokonaan englanniksi.

– Yhteistyössä taiteiden tiedekunnan kanssa olemme saaneet esittelymateriaalia, joka kertoo uudella tavalla Arktisesta keskuksesta. Se sopii monille kohderyhmille. Multimediaa on näytetty jo esimerkiksi ulkomaalaisille vaihto-opiskelijoille ja ruotsalaisille koululaisille, kertoo tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä Arktisesta keskuksesta.

Multimediassa Arktisen keskuksen toimintaa esittelee Ilona Ilves -niminen piirroshahmo. Kuvituksessa on hyödynnetty tutkijoiden ja muun henkilökunnan ottamia valokuvia tutkimusmatkoilta ja yleisötapahtumista. Lisäksi opiskelijat ovat kuvanneet videoita Arktisen keskuksen kirjastossa, tiedekeskuksessa ja toimistotiloissa, jotka sijaitsevat Arktikum-talossa. Videolla liikutaan myös pohjoisessa luonnossa ja kaupungin kaduilla.

Arktisen keskuksen internet-sivujen uuden ilmeen on suunnitellut Studio Ilpo Okkonen, joka suunnitteli aiemmin Arktisen keskuksen esitteen ja uudisti powerpoint-pohjat.

– Tarkoituksena on ollut selkeyttää sivuston rakennetta, helpottaa Arktista keskusta koskevan tiedon löytämistä ja yhtenäistää visuaalista ilmettä, Heikkilä sanoo.

Multimedia
Video

Lisätiedot:
Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä, Arktinen keskus, p. 040 484 4300, markku.heikkila(at)ulapland.fi