Uutiset 2008

Organisaation tietoturva

5.11.2008

Lapin yliopistolla järjestetään perjantaina 14. marraskuuta klo 9.00 alkaen järjestyksessään yhdeksäs Tietoturvapäivä. Päivän järjestäjinä toimivat Lapin yliopiston oikeusinformatiikan instituutti ja Pohjan Viestikilta ry.

Vuoden 2008 tietoturvapäivän teemana on organisaation tietoturva informaatiohallinnossa. Professori Ahti Saarenpään mukaan kaikki tietävät jotakin tietoturvallisuusasioista, mutta niiden syvällisempi ymmärtäminen on vaikeaa. Siitä huolimatta tietoturvallisuusasiat ovat sulautumassa osaksi jokapäiväistä työtä. Sitä lakikin edellyttää.

– Monissa organisaatioissa tietoturvallisuus hoidetaan edelleen teknologialla ja vähällä rahalla, ihminen unohtaen. Aikaisemmin tekniikka ja tietoverkot olivatkin keskeisiä tietoturvan tekijöitä, mutta nyt yksilöitä ja organisaatioita sivuavat kysymykset ovat nousseet entistä tärkeämmiksi. Samalla kun painopistettä siirretään käyttäjien työn tukemiseen, verkkojen ja tietotekniikan rooli turvallisuusalalla laajenee, Saarenpää sanoo.

Tietoturvapäivän esitelmissä tarkastellaan elektronisen hallinnon mukanaan tuomia tietoturvallisuuden ongelmia. Tietoturvapäivän luennoitsijoina toimivat professori Ahti Saarenpää, professori Rauno Korhonen , tietohallintojohtaja Kari Kujanen, lehtori Jorma Kajava, turvallisuuspäällikkö Aaro Hallikainen, tietoturvakoordinaattori Reijo Savola, yksikön päällikkö Jaakko Ritola ja johtamisjärjestelmäpäällikkö Juha Mattila.  

Tilaisuus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat tietoturvallisuuden parissa yksityisellä tai julkisella sektorilla.

Aika ja paikka: pe 14.11.2008 klo 09.00–16.00. Lapin yliopisto, Esko ja Asko -sali
Hinta: 130 euroa. Hintaan sisältyy kurssimateriaali, lounas sekä kahvit.

Ilmoittautumiset:
Tuija Jokelainen                                          
Puhelin (016) 3412549
Sähköposti Tuija.Jokelainen (at) ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT