PiiaPyrstöjärvi_Talvi_web.jpg
Piia Pyrstöjärvi: Yksityiskohta teoksesta Talvi, 2024.

Piia Pyrstöjärvi taiteiden tiedekunnan maaliskuun taiteilijana Galleria Lovisassa

29.2.2024

Taiteiden tiedekunnan maaliskuun taiteilijana Galleria Lovisassa esittäytyy yliopistonlehtori Piia Pyrstöjärvi Muodin ja tekstiilisuunnittelun koulutusohjelmasta. Tekstiilitaideteoksista koostuvaan näyttelyyn on mahdollista tutustua 1.–28.3.2024 välisen ajan. Tervetuloa!

Näyttelyssä esillä olevat tekstiilitaideteokset ovat saaneet alkunsa Art Deco -tyylin ja Bauhaus-liikkeen innoittamana. Lähtökohtana teoksille ovat olleet geometriset ja puhtaat muodot, symmetrisyys ja puhdaslinjaisuus sekä raikkaat värit.

– Rajasin näyttelyyn tekstiiliteokset, joita yhdistää minimalistinen kaarimuoto ja sen eri variaatiot. Toteutin teokset osittain kierrätetyillä tekstiilimateriaaleilla ja erilaisilla tekstiilien työstötavoilla. Teosten kaarimuotoja on korostettu tikkaamalla ja kirjomalla kullanvärisillä yksityiskohdilla, Pyrstöjärvi kertoo teoksistaan.

– Näyttelyn tekstiiliteoksissa on havaittavissa ennakkoluulotonta kokeilua sommittelun, materiaalien ja värien kautta. Viimeisenä näyttelyyn syntyi tekstiiliteos, jonka olen toteuttanut muiden teosten ylijäämämateriaaleista kaarimuotoa mukaillen.

Taiteen tekijänä Pyrstöjärvi on suunnittelija-muotoilija, jonka työskentelyssä kädentaidot ja taide ovat aina olleet vahvasti läsnä. Pyrstöjärvi inspiroituu havainnoimalla ja aistimalla erilaisia ympäristöjä etsien pintojen, valojen ja varjojen mahdollisuuksia. Taiteellisessa työskentelyssään hän kokeilee luovasti erilaisia materiaaleja ja valmistusmenetelmiä.


Taiteiden tiedekunnan
maaliskuun taiteilija Galleria Lovisassa
Piia Pyrstöjärvi
1.–28.3.2024

Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Ma-pe 7.30–20.00, la-su ja arkipyhinä suljettu

Lisätietoja:
Piia Pyrstöjärvi
piia.pyrstojarvi(at)ulapland.fi


Lisätietoja Galleria Lovisasta:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee E- ja D-siiven välissä, entisen kahvila Meidän Lovisan tiloissa.