Uutiset 2011
 

Pohjoisen kulttuuri-instituutille johtosääntö

1.12.2011

Pohjoisen kulttuuri-instituutin perustaminen sai sinetin, kun myös Lapin yliopiston hallitus hyväksyi instituutin uuden johtosäännön kokouksessaan 28.11.2011.

Muiden organisaatioiden päättävät ryhmät ovat hyväksyneet johtosäännön jo aiemmin. Johtosäännön myötä Pohjoisen kulttuuri-instituutti -hanke on saavuttanut keskeisen tavoitteensa, kun instituutti on virallisesti perustettu. Hanke jatkaa instituutin ensimmäisen vuoden tukena.

Johtosäännön mukaan Pohjoisen kulttuuri-instituutti on Lapin korkeakoulukonsernin yhteinen verkostomaisesti toimiva yksikkö, johon kuuluvat hallinnollisesti Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kulttuurin koulutusala ja Ammattiopisto Lappian kulttuurin koulutusala. Instituutin tehtävänä on edistää pohjoisten kulttuurien tutkimusta, taiteellista toimintaa ja kehittämistyötä, kulttuuri- ja taideteollisen alan koulutusyhteistyötä eri koulutustasoilla Lapissa ja toiminta-alueella sekä pohjoisten kulttuurien säilymistä ja uudistumista.

Pohjoisen kulttuuri-instituutin toiminnasta ja johtamisesta vastaa johtaja ja johtokunta. Pohjoisen kulttuuri-instituutin johtajana toimii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan dekaani. Virkaa hoitaa tällä hetkellä professori Timo Jokela. Pohjoisen kulttuuri-instituutilla on johtokunta, jona toimii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto laajennettuna Pohjoisen kulttuuri-instituuttia koskevissa asioissa kolmella Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja kolmella Ammattiopisto Lappian edustajalla sekä yhdellä opiskelijaedustajalla kummastakin organisaatiosta.

Lisätietoja:
Professori Timo Jokela, puh. 040 739 6034
Projektipäällikkö Veli-Pekka Räty, puh. 010 383 3200
Johtosääntö on luettavissa kokonaisuudessaan Pohjoisen kulttuuri-instituutin www-sivuilla.

Tiedote: LUC viestintä/Tiina Kaksonen