Uutiset 2010

Pohjoisia aarteita Arktisilta Markkinoilta

13.12.2010

Arktikumissa järjestetään kolmannet Arktiset Markkinat 17.–19. joulukuuta 2010. Markkinoilla voi tutustua ainutlaatuiseen pohjoiseen käsityöosaamiseen ja taideopiskelijoiden luomuksiin.

Markkinoilla voi mm. seurata erilaisia työnäytöksiä, kuten kehruuta ja parkkinahkatöiden valmistusta. Kävijä voi osallistua työpajoihin myös itse ja tehdä joulukoristeita tai Rovaniemi-aiheisia kortteja. Neulekahvilassa voivat kutoa niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin.

Arktisilta Markkinoilta löytyy lappilaisesta lampaan villasta valmistettuja tuotteita, tossuja, tekstiilejä, yksilöllisiä koruja, poronnahkatuotteita, taidetta, kortteja, koristeita sekä sisustus- ja luonnontuotteita. Saamelaisalueen koulutuskeskus tuo markkinoille näytille perinteistä saamelaista käsityötä.

Arktiset Markkinat käsityöpolun varrelta löytyy laadukkaita pohjoisia tuotteita myyviä putiikkeja. Käsityöpolussa ovat mukana Arktikum Shop, Pilke-myymälä, Marttiinin Wanha Tehdas, Johannes Laurin Käsityötalo sekä Lauri-tuotteet Oy.

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta esittää markkinoilla tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelman Northern Lights -muotinäytöksestä kertovan dokumentin. Muotinäytös esitettiin viime keväänä Helsingin Kulttuurikeskus Korjaamossa.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Lapin yliopiston Arktinen keskus, Peräpohjolan kehitys ry:n Arctic Label 2 -hanke ja Lapin yliopiston taideopiskelijat yhteistyössä Lapin maakuntamuseon, Metsähallituksen Pilkkeen ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanssa.

Arktiset Markkinat Arktikumissa 17.–19.12.2010, kello 10–18

Lisätietoja:
http://www.arcticcentre.org/Suomeksi/TIEDEKESKUS/Arktiset_Markkinat.iw3

Raija Kivilahti, Lapin yliopiston Arktinen keskus (040–568 4890)
Anna-Riikka Lavia, Peräpohjolan kehitys ry (040–482 6446)
Elina Varis, Lapin yliopiston taideopiskelijat

LaY/Viestintä/OT